هدف: مفهوم عادت واره غذایی شامل: علایق، سلایق، تمایلات، ارزش ها، نگرش و عادات غذایی افراد می-باشد. این مقاله با هدف بررسی عادت واره های غذایی و عوامل مرتبط با آن در ساکنان شهر سنندج انجام شده است. روش: جامعه آماری این تحقیق شامل ساکنان شهر سنندج بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای 576 نفر از آن ها انتخاب شد. جهت انجام تحقیق و گردآوری داده ها نیز از روش پیمایشی و ابزار پرسشنامه بهره گرفته شد. یافته ها: نتایج به دست آمده بیانگر آن است که میزان عادت واره شهروندان در سطح متوسط و متوسط به بالا قرار دارد. نتایج تبیینی تحقیق نیز حاکی از آن است که میزان همبستگی بین سرمایه اقتصادی و عادت واره غذایی برابر با 0. 559 است و متغیر مستقل «سرمایه اقتصادی» به تنهایی حدود 31 درصد از تغییرات عادت واره غذایی عاملان اجتماعی را تبیین می کند. نتایج تحلیل رابطه عادت واره غذایی و متغیرهای جمعیت شناختی نیز بیانگر آن است که عادت واره غذایی فقط با متغیرهای سن و وضعیت تاهل رابطه مستقیم معنادار دارد و با دیگر متغیرها (مذهب، تحصیلات و جنسیت) رابطه معنادار ندارد. نتیجه گیری: بنابراین نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین سرمایه اقتصادی و عادت واره غذایی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد و سرمایه اقتصادی یکی از عوامل موثری است که در زمینه عادت واره غذایی نقش مهمی را ایفا می کند.