مقدمه: مکانیسم دقیق ایمنی بر علیه لیشمانیوز شناخته نشده است، اما لنفوسیت های TCD4+ نقش اساسی در ایمنی بر علیه لیشمانیوز ایفا می کنند.
مواد و روش: در این تحقیق، از ضایعات جلدی دوازده بیمار لشمانیوز، بیوپسی تهیه و پس از فریز کردن، رنگ آمیزی، ایمنوپراکسید از برای ارزیابی ایمنوفنوتیپینگ درصد سلول های مثبت برای گیرنده های CD4، CD8، CD14، CD1a، CD54، CD56، CD19، HLA-DR و سیتوکین های آزاد شده (INFg, IL12, IL10, IL4) توسط این سلولهای ایمنی را مورد مطالعه قرار گرفت.
این بیماران بر اساس یافته های پاتولوژی و بر اساس تقسیم بندی هیستوپاتولوژیک دکتر آزاده (1) به سه گروه: گروه I حاد بدون درمان، گروه II مزمن مقاوم به درمان، گروه III لوپویید recidivans تقسیم بندی شدند.
نتایج: ارزیابی میانگین درصد جمعیت سلولی بارز و غلبه کننده در فرم حاد (گروه I) لنفوسیت های Th1 می باشد IL4 که بر اساس ترشح سیتوکین های INPg و IL12 و مارکر CD4 مشخص شدند. در فرم مزمن مقاوم به درمان Th2 لنفوسیت های Th2 جمعیت سلولی بارز و غلبه کننده را تشکیل می دهند که بر اساس ترشح سیتوکین های و وجود IL10 و مارکر CD4 مشخص شدند و در ضایعات لوپوئید حالت عدم تعادل بین لفنوسیت های Th1 واداشت.
بحث: در این مطالعه الگوی ترشح سیتوکین های مختلف توسط سلول های ایمنی را مشخص کرده و انواع سیتوکین های ترشح شده توسط سلول های ایمنی در این سه گروه را با هم مقایسه شدند.