این مطالعه با هدف ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی گل های چهار واریته ایرانی گیاه گلرنگ شامل اراک 2811، زرقان 279، اصفهان 14 و ورامین 295 انجام شد. به این منظور ابتدا گل ها خشک و سپس با مخلوط متانل و آب مورد استخراج قرار گرفت. قدرت احیاء آهن و بی رنگ شدن بتا کاروتن برای ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی مورد استفاده قرار گرفت. پتانسیل آنتی باکتریایی عصاره ها نیز با روش رقتی (در محیط کشت مایع) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد واریته اراک 2811 در هر دو روش سنجش آنتی اکسیدانی بالاترین قدرت را داشت به طوری که مقدار قدرت احیاء آهن (FRAP) و EC50 در روش بی رنگ شدن بتا کاروتن در این واریته به ترتیب 0.32 ± 0.02Fe2+/mg dry weight و 2068.44ppm بود. در ارزیابی قدرت ضدباکتریایی واریته اصفهان 14 موثرتر عمل کرد. MIC عصاره گل این واریته در مقابل استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی به ترتیب 30 و 60 میلی گرم در میلی لیتر بود.