مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,516
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز -1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 50

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت با افزایش شاخص های التهابی و کاهش فعالیت پاراکسوناز -1 سرمی و ظرفیت آنتی اکسیدانی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف فندق بر ظرفیت تام آنتی اکسیدانی,hs-CRP  و فعالیت پاراکسوناز -1 سرمی در دیابت نوع 2 انجام پذیرفت.روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی (IRCT: 138807262602N1) هشت هفته ای, 50 بیمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دریافتی روزانه با فندق خام جایگزین گردید. نمونه خون در ابتدای مطالعه و در پایان هفته هشتم گرفته شد. داده های غذایی با استفاده از یادآمد 24 ساعته جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آنالیز گردید. تمام داده ها با نرم افزار SPSS 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنی دار نشان داد (در گروه فندق p=0.016 و در گروه کنترل (p=0.004), اما تفاوت بین دو گروه در پایان مطالعه معنی دار نبود (قند خون ناشتا, فعالیت پاراکسوناز -1 و hs-CRP سرمی نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه نداشت (به ترتیب p=0.38, p=0.39 و p=0.87).نتیجه گیری: مصرف فندق خام تأثیری بر قند خون ناشتا,hs-CRP , ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و فعالیت پاراکسوناز -1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    درویش دماوندی، ریحانه، اقتصادی، شهریار، شیدفر، فرزاد، حیدری، ایرج، و رحیمی فروشانی، عباس. (1391). اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا, ظرفیت تام آنتی اکسیدانی, hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز -1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 19(101)، 40-50. SID. https://sid.ir/paper/10140/fa

    Vancouver: کپی

    درویش دماوندی ریحانه، اقتصادی شهریار، شیدفر فرزاد، حیدری ایرج، رحیمی فروشانی عباس. اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا, ظرفیت تام آنتی اکسیدانی, hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز -1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1391؛19(101):40-50. Available from: https://sid.ir/paper/10140/fa

    IEEE: کپی

    ریحانه درویش دماوندی، شهریار اقتصادی، فرزاد شیدفر، ایرج حیدری، و عباس رحیمی فروشانی، “اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا, ظرفیت تام آنتی اکسیدانی, hs-CRP و فعالیت پاراکسوناز -1 سرمی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 19، no. 101، pp. 40–50، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10140/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button