مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

764
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگو و عادتهای غذایی خانوارهای ساکن مناطق مختلف غرب تهران و تفاوتها در این مناطق

صفحات

 صفحه شروع 787 | صفحه پایان 800

چکیده

 در یک مطالعه توصیفی مقطعی به منظور ارزیابی و مقایسه الگو و عادتهای غذایی خانوارهای ساکن مناطق مختلف غرب تهران شامل مناطق 2, 5, 6, 9 و 18 که در تقسیمات شهرداری تهران تحت پوشش برنامه های بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران می باشند, تعداد 1149 خانوار به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و با استفاده از روش پرسشگری حضوری و پرسشنامه تکرار مصرف مواد غذایی در الگوی غذایی روزانه و هفتگی مورد بررسی کیفی از نظر کفایت و پیروی از الگوی غذایی مناسب قرار گرفتند. نمونه ها به صورتی انتخاب شدند که حجم نمونه در هر منطقه برای انجام آزمونهای آماری مقایسه ای کافی باشد )حداقل 220 خانوار در هر منطقه(. نتایج به دست آمده نشان دادند که از نظر برخی خصوصیات اقتصادی - اجتماعی مورد سنجش, نظیر بعد خانوار, تعداد فرزندان و تعداد اتاقها بین مناطق مورد بررسی اختلاف آماری معنی داری وجود دارد (P<0.001). طبق یافته های این تحقیق, الگوی تکرار مصرف روزانه اغلب گروه های غذایی اختلاف آماری معنی داری بین مناطق دارد. در منطقه 2, تنها %1.8 از خانوارها عدم مصرف روزانه مواد غذایی گروه لبنیات را داشتند اما تعداد این گونه خانوارها در منطقه 9 برابر با %14.3 بوده است. در مورد گروه غذایی نان و غلات تنوع مصرف در مناطق مورد پژوهش وجود داشته است. نتایج آزمونهای آنالیز واریانس حاکی از آن بود که میانگین دفعات مصرف روزانه مواد غذایی همه گروه های اصلی غذایی یعنی نان و غلات, لبنیات, گوشت, سبزیجات و میوه جات در مناطق مورد بررسی اختلاف معنی دار آماری داشته است (P<0.001). در این تحقیق الگوی مصرف وعده های غذایی خارج از منزل در افراد خانواده نیز مشخص گردید. این الگو در مناطق مختلف مورد بررسی اختلاف آماری معنی داری داشته است. در مجموع یافته های این مطالعه نشان داد با وجود آنکه بررسی در منطقه غرب تهران صورت گرفته است اما در این منطقه تنوع الگو و عادتهای سفره غذایی خانوار وجود داشته و الگوی غذایی خانوارهای این مناطق اختلاف آماری معنی داری با یکدیگر داشته اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجم آبادی، شهان دخت، و جمشیدی اورک، روح انگیز. (1381). الگو و عادتهای غذایی خانوارهای ساکن مناطق مختلف غرب تهران و تفاوتها در این مناطق. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 9(32 (فوق العاده))، 787-800. SID. https://sid.ir/paper/10160/fa

    Vancouver: کپی

    نجم آبادی شهان دخت، جمشیدی اورک روح انگیز. الگو و عادتهای غذایی خانوارهای ساکن مناطق مختلف غرب تهران و تفاوتها در این مناطق. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1381؛9(32 (فوق العاده)):787-800. Available from: https://sid.ir/paper/10160/fa

    IEEE: کپی

    شهان دخت نجم آبادی، و روح انگیز جمشیدی اورک، “الگو و عادتهای غذایی خانوارهای ساکن مناطق مختلف غرب تهران و تفاوتها در این مناطق،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 9، no. 32 (فوق العاده)، pp. 787–800، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا