مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,394
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

595
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اسیدهای چرب اشباع و ترانس و سیس در بافت چربی و سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به انستیتو غدد داخلی و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 128

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت یک بیماری هتروژن است که در اثر واکنش های پیچیده ای که بین عوامل ژنتیکی, تغذیه و شیوه زندگی رخ می دهد, بوجود می آید. مطالعات انجام شده نشان می دهد که افزایش مصرف اسیدهای چرب اشباع (Saturated fatty acid=SFA), باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود, در حالی که اسیدهای چرب با چند پیوند غیر اشباع (Poly unsaturated fatty acid=PUFA) از طریق افزایش قدرت اتصال انسولین به رسپتور, باعث کاهش بروز دیابت می شوند. در این مطالعه, با بررسی بافت چربی به عنوان بیومارکر مصرف طولانی مدت اسیدهای چرب و همچنین تعیین ترکیب اسیدهای چرب سرمی, ارتباط اسیدهای چرب مصرفی با ابتلا به دیابت بررسی شد.روش بررسی: این بررسی از نوع مطالعات مقطعی بوده که در آن, دو گروه افراد سالم و بیمار, مورد مطالعه قرار گرفته اند. ترکیب اسیدهای چرب سرم ناشتا و بافت چربی در 98 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 و 76 فرد سالم, با روش کروماتوگافی گاز ـ مایع آنالیز شد. لیپیدهای سرمی با دستگاه اتوآنالایزر اندازه گیری شدند. دو گروه مورد مطالعه از نظر توزیع زن و مرد و نیز سن, یکسان گردیدند. مقایسه میانگین های متغیرها در دو گروه مورد مطالعه با استفاده از آزمون t-student انجام شد.یافته ها: درصد اسیدپالمیتیک و ایزومر مکانی اسید اولئیک (18:1-c11) در بافت چربی بیماران, بیش تر از گروه کنترل بود (به ترتیب 0.01=P و 0.02=P). درصد اسیدپالمیتیک, اسیدهای چرب اشباع (SFA) تام و اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه (Mono unsaturated fatty Acid=MUFS) تام در سرم بیماران, بیش تر از گروه کنترل بود (به ترتیب 0.001=P=0.006 و P و 0.02=P), درصد اسید لینولئیک و اسیدهای چرب با چند پیوند غیر اشباع (PUFA) تام در سرم بیماران نیز, کمتر از گروه کنترل بود (به ترتیب 0.02=P و 0.02=P). متوسط غلظت تری گلیسرید (Triglyceride=TG) در گروه بیمار, بیش تر از گروه کنترل بود (0.001=P,t=6.7 ). بین اسیدهای چرب PUFA سرم و Chol/HDL سرم, رابطه منفی و بین اسیدهای چرب اشباع سرم و TG سرم, رابطه مثبت بدست آمد. همچنین بین اسیدهای چرب PUFA سرم و TG سرم, رابطه منفی حاصل شد.نتیجه گیری: بالا بودن اسیدهای پالمیتیک و 18:1-c11 در بافت چربی, ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد و به نظر می رسد بیماران دیابتی با مصرف بیش تر اسیدهای چرب PUFA نسبت به اسیدهای چرب اشباع, می توانند کنترل مناسبی بر پارامترهای لیپیدی خود داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزرای، محسن، قهرمان پور، فرانک، کرانی، محسن، و حیدری، ایرج. (1386). بررسی مقایسه ای اسیدهای چرب اشباع و ترانس و سیس در بافت چربی و سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به انستیتو غدد داخلی و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 14(54)، 119-128. SID. https://sid.ir/paper/10194/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزرای محسن، قهرمان پور فرانک، کرانی محسن، حیدری ایرج. بررسی مقایسه ای اسیدهای چرب اشباع و ترانس و سیس در بافت چربی و سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به انستیتو غدد داخلی و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1386؛14(54):119-128. Available from: https://sid.ir/paper/10194/fa

    IEEE: کپی

    محسن فیروزرای، فرانک قهرمان پور، محسن کرانی، و ایرج حیدری، “بررسی مقایسه ای اسیدهای چرب اشباع و ترانس و سیس در بافت چربی و سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به انستیتو غدد داخلی و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 14، no. 54، pp. 119–128، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button