Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,840
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

801
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی روایی پرسش نامه بسامد خوراک جهت ارزیابی وضعیت دریافت غذایی فولات در مبتلایان به سرطان پستان

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 41

چکیده

 زمینه و هدف: کمبود در دریافت فولات می تواند با افزایش خطر بروز سرطان پستان همراه باشد. لذا, هدف از انجام این مطالعه بررسی روایی داده های مربوط به دریافت فولات با غلظت پلاسمایی فولات جهت بررسی روایی پرسش نامه می باشد.روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی (توصیفی- تحلیلی) است که روایی (Food frequency questionnaire; FFQ) نیمه کمی (136 قلمی) را در 152 بیمار مبتلا به سرطان پستان با بدخیمی تایید شده و در محدوده سنی 35 الی 85 سال مورد بررسی قرار داده است. سطح پلاسمایی فولات با استفاده از الکتروکمیلومینسنس مورد سنجش قرار گرفت. همبستگی رگرسیون خطی بین مقادیر خام, تام و تعدیل شده از انرژی (Residual method) فولات دریافتی با سطح پلاسمایی فولات مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین روایی از مولفه های حساسیت, ویژگی, سطح زیر منحنی(AUC) ROC , ارزش اخباری مثبت و منفی و نسبت شانس در دو مدل در دو مدل بر اساس غلظت پلاسمایی فولات (نانوگرم در هر میلی لیتر-ng/ml ) ]مدل 5.9 -I (رفرانس) و مدل 10.0 -II (میانه و رفرانس)[ استفاده شد.یافته ها: سطح پلاسمایی فولات همبستگی معنی دار با دریافت تام گروه سبزی ها, نان و غلات (p=0.001) (و دریافت تام میوه ها (p=0.001) و لبنیات (p=0.026) داشت. ضرایب رگرسیون دریافت روزانه فولات و فولات تعدیل شده از انرژی با سطح پلاسمایی فولات پس از تعدیل اثر عوامل مخدوش کننده به ترتیب شامل 0.385 و 0.406 بودند (p=0.001). سطوح زیرمنحنی ROC در مدل I (سطح پلاسمایی 5.9> نانوگرم در هر میلی لیتر) 0.74 (%95CI=0.63- 0.85) و برای مدل II (سطح پلاسمایی 10.0> نانوگرم در هر میلی لیتر) 0.61 (%95CI=0.51- 0.71) تخمین زده شد. مدلI , قابلیت تشخیصی مناسبی از دریافت غذایی فولات با استفاده از FFQ را ارائه نمود (p=0.001).نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد, FFQ طراحی شده به عنوان ابزار مفید در بررسی وضعیت دریافت فولات در محتوای غذایی مبتلایان به سرطان پستان اهمیت کاربردی داشته و در عین حال برای بررسی وضعیت دریافت اقلام غذایی با محتوای فولات می تواند روایی قابل قبولی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیروزپناه، سعید، طالبان، فروغ اعظم، صبور، سیامک، مهدی پور، پروین، عطری، مرتضی، فرین، نازیلا، هوشیارراد، آناهیتا، جلالی فراهانی، سارا، و کریمیان خسروشاهی، نادر. (1390). بررسی روایی پرسش نامه بسامد خوراک جهت ارزیابی وضعیت دریافت غذایی فولات در مبتلایان به سرطان پستان. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 18(92)، 31-41. SID. https://sid.ir/paper/10259/fa

    Vancouver: کپی

    پیروزپناه سعید، طالبان فروغ اعظم، صبور سیامک، مهدی پور پروین، عطری مرتضی، فرین نازیلا، هوشیارراد آناهیتا، جلالی فراهانی سارا، کریمیان خسروشاهی نادر. بررسی روایی پرسش نامه بسامد خوراک جهت ارزیابی وضعیت دریافت غذایی فولات در مبتلایان به سرطان پستان. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1390؛18(92):31-41. Available from: https://sid.ir/paper/10259/fa

    IEEE: کپی

    سعید پیروزپناه، فروغ اعظم طالبان، سیامک صبور، پروین مهدی پور، مرتضی عطری، نازیلا فرین، آناهیتا هوشیارراد، سارا جلالی فراهانی، و نادر کریمیان خسروشاهی، “بررسی روایی پرسش نامه بسامد خوراک جهت ارزیابی وضعیت دریافت غذایی فولات در مبتلایان به سرطان پستان،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 18، no. 92، pp. 31–41، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10259/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا