مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,997
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

849
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رابطه سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 62

چکیده

 مقدمه: از آنجا که سرطان پستان رایج ترین سرطان در میان زنان جهان است و تاکید کمتری روی الگوهای غذایی گردیده, بررسی رابطه سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان هدف پژوهش حاضر قرار گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه مورد - شاهدی, تعداد 100 بیمار مبتلا به سرطان پستان 65-30 ساله به عنوان مورد و 174 فرد غیر مبتلا به عنوان گروه شاهد از میان مراجعه کنندگان به بیمارستان شهدای تجریش تهران, انتخاب شدند. پرسشنامه مربوط به داده های فردی, بسامد خوراک و فعالیت بدنی از راه مصاحبه حضوری تکمیل گردید. با استفاده از روش تحلیل عاملی, الگوهای غذایی غالب به دست آمد, سپس نسبت شانس ابتلا به سرطان پستان با الگوهای غذایی از راه رگرسیون لجستیک سنجیده شد.یافته ها: دو الگوی غذایی غالب شناسایی گردید. الگوی غذایی سالم شامل مصرف بالای سبزی ها, میوه ها, لبنیات کم چرب, حبوبات, روغن مایع و زیتون, ادویه, ماهی, احشا, طیور و ماکیان, انواع ترشی, سویا و غلات کامل, و الگوی غذایی ناسالم شامل نوشابه ها, قند و شکر, چای و قهوه, سیب زمینی سرخ شده و چیپس, نمک, شیرینی و دسر, روغن جامد و حیوانی, مغزها, آب میو ه مصنوعی, غلات تصفیه شده, گوشت قرمز و فرآوری شده بود. پس از تعدیل اثر متغیرهای مختلف مصرف بالاترین سهک الگوی غذایی سالم نسبت به پایین ترین سهک, شانس ابتلا به سرطان پستان را 66% کاهش داد (نسبت شانس: 0.34, فاصله اطمینان 95%: 0.11-1.05), در حالی که افزایش مصرف الگوی غذایی ناسالم خطر ابتلا به سرطان پستان را 5.17 برابر افزایش داد (نسبت شانس: 5.17, فاصله اطمینان 95%: 1.56-17.14).نتیجه گیری: الگوی غذایی سالم ارتباط معکوس و الگوی غذایی ناسالم ارتباط مستقیمی را با خطر سرطان پستان نشان داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، زینب، هوشیارراد، آناهیتا، میرزایی، حمیدرضا، و رشیدخانی، بهرام. (1391). رابطه‌ سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 14(1 (مسلسل 61))، 53-62. SID. https://sid.ir/paper/27626/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی زینب، هوشیارراد آناهیتا، میرزایی حمیدرضا، رشیدخانی بهرام. رابطه‌ سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1391؛14(1 (مسلسل 61)):53-62. Available from: https://sid.ir/paper/27626/fa

    IEEE: کپی

    زینب کریمی، آناهیتا هوشیارراد، حمیدرضا میرزایی، و بهرام رشیدخانی، “رابطه‌ سرطان پستان با الگوهای غذایی در زنان،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 14، no. 1 (مسلسل 61)، pp. 53–62، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27626/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button