مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

920
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا

صفحات

 صفحه شروع 118 | صفحه پایان 126

چکیده

 مقدمه: گیاهان دارویی به سبب دارا بودن ترکیبات آنتی باکتریایی طبیعی بسیار موردتوجه هستند و ایران نیز یکی از غنی ترین منابع گیاهان دارویی به شمارمی رود. هدف از این پژوهش, بررسی تاثیر آنتی باکتریایی عصاره هسته انگور برافزایش عمر ماندگاری ماهی تیلاپیا است.روش بررسی: ماهی ها بلافاصله پس از صید و عمل شستشو به دو بخش تقسیم شدند. یک گروه در عصاره هسته انگور (غلظت 1.5%) به مدت 30 دقیقه غوطه ور و سپس در کیسه های پلی اتیلن بسته بندی گردیدند, دومین گروه نمونه ها نیز به عنوان شاهد بسته بندی و همه در دمای (1±4) درجه سانتی گراد یخچال نگهداری شدند. آزمایش های میکروبی شامل, شمارش کلی میکروب های هوازی مزوفیل (Totalcount), باکتری های سرما گرا (PTC), به همراه ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه در فواصل زمانی (2, 0, 5, 10, 20, 15) انجام شد.یافته ها: بر اساس نتایج حاصل, گروه حاوی عصاره به طور معنی داری (P<0.05) فساد میکروبی را نسبت به نمونه شاهد به تعویق انداخت, بطوریکه تعداد باکتری های شمارش شده در ماهی های تیمار شده با عصاره هسته انگور تا پایان دوره نگهداری کمتر از حد قابل قبول پیشنهادی (log cfu/g 7) باقی ماند.همچنین در بررسی حسی ماهیان تیمار شده با عصاره هسته انگور بالاترین کیفیت را در طول دوره نگهداری از خود نشان دادند.نتیجه گیری: ماهی تیمارشده با عصاره هسته انگور در این مطالعه تا انتهای دوره نگهداری قابل مصرف بود, به طوری که عصاره توانست عمر ماندگاری نمونه ها را نسبت به نمونه شاهد افزایش دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گل وردزاده، رزیتا، و یاسینی اردکانی، سیدعلی. (1395). اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا. طلوع بهداشت، 15(1 (مسلسل 55) )، 118-126. SID. https://sid.ir/paper/103127/fa

    Vancouver: کپی

    گل وردزاده رزیتا، یاسینی اردکانی سیدعلی. اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا. طلوع بهداشت[Internet]. 1395؛15(1 (مسلسل 55) ):118-126. Available from: https://sid.ir/paper/103127/fa

    IEEE: کپی

    رزیتا گل وردزاده، و سیدعلی یاسینی اردکانی، “اثرضد باکتریایی عصاره هسته انگور بر ماندگاری ماهی تیلاپیا،” طلوع بهداشت، vol. 15، no. 1 (مسلسل 55) ، pp. 118–126، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/103127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button