Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

615
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

481
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 61

چکیده

 زمینه و هدف: توکوترینول ها (Tocotrienols) که در گذشته به دست فراموشی سپرده شده بودند, امروزه به علت اثرات آنتی اکسیدانی و غیر آنتی اکسیدانی مورد توجه قرار گرفته اند. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین اثرات 8 هفته مصرف روغن کلزا غنی شده با 200 mg توکوترینول بر کنترل گلیسمی و استرس اکسیداتیو بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.روش کار: در این کارآزمایی بالینی 50 بیمار دیابتی نوع 2 (قندخون ناشتا mg/dl126<) به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 15 گرم روغن کلزا غنی شده با 200 mg توکوترینول (T3) و گروه کنترل همان میزان روغن کلزا بدون توکوترینول دریافت کردند. نمونه خون افراد در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گردید و قندخون ناشتا, انسولین, شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR = Homeostasis Model Assessment for Insulin Resistance), مالون دی آلدئید (MDA=Malon Di Aldehyde) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (Total Antioxidant Capacity =TAC) اندازه گیری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه وضعیت آنتروپومتری, سطوح فعالیت بدنی, دریافت مواد غذایی نیز برآورد شد و بین دو گروه مقایسه گردید.یافته ها: در گروه مداخله FBS, TAC و MDA به طور قابل توجهی 20, 25 و 35 درصد کاهش یافت و همچنین در پایان مطالعه دو گروه تفاوت آماری معنی داری داشتند (p<0.05). سطوح HOMA_IR در گروه مداخله کاهش یافت, اما در حد معنی دار نبود و در سطوح انسولین تغییری مشاهده نشد.نتیجه گیری: اطلاعات به دست آمده از این مطالعه پیشنهاد کننده این مطلب است که توکوترینول می تواند شاخص های وضعیت گلیسمی و استرس اکسیداتیو را بهبود بخشد, اما اثر آن بر حساسیت انسولینی نیاز به مطالعات آینده دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقیقت، ندا، وفا، محمدرضا، اقتصادی، شهریار، حیدری، ایرج، و حسینی، آغافاطمه. (1392). بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 20(109)، 52-61. SID. https://sid.ir/paper/10367/fa

    Vancouver: کپی

    حقیقت ندا، وفا محمدرضا، اقتصادی شهریار، حیدری ایرج، حسینی آغافاطمه. بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1392؛20(109):52-61. Available from: https://sid.ir/paper/10367/fa

    IEEE: کپی

    ندا حقیقت، محمدرضا وفا، شهریار اقتصادی، ایرج حیدری، و آغافاطمه حسینی، “بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر شاخص های گلیسمی و استرس اکسیداتیو در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 20، no. 109، pp. 52–61، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10367/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا