مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,680
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,097
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک موجود در انواع ترشی و شور سنتی در تهران

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

کلیدواژه

باکتری اسیدلاکتیک (LAB)Q2

چکیده

 زمینه و هدف: انواع ترشی و شور جزو محصولات سنتی تخمیری سبزیجات در ایران هستند. تاکنون تحقیقات زیادی در نقاط مختلف دنیا در مورد شناسایی تنوع باکتریایی های مسوول تخمیر در این گروه از مواد غذایی صورت گرفته است. نظر به انجام تحقیقات محدود در این زمینه در ایران, هدف از این مطالعه, جداسازی و شناسایی باکتری اسیدلاکتیک (LAB) (Lactic Acid Bacteria) پایدار در انواع ترشی و شور بود.روش کار: این پژوهش با آزمایش 70 نمونه ترشی و شور سنتی که از نقاط مختلف تهران تهیه شده بود انجام گرفت. باکتری ها با روش کشت بر روی محیط MRS و انجام تست کاتالاز و رنگ آمیزی گرم جداسازی شدند. سپس به منظور شناسایی بیوشیمیایی سویه ها, تست های تخمیر قند, تولید گاز از گلوکز, هیدرولیز آرژینین و رشد در دماهای مختلف 15, 30 و 45 درجه سانتی گراد انجام شد.یافته ها: از نمونه های مورد آزمایش در مجموع 114 ایزوله جداسازی شد. بعد از انجام تست های بیوشیمیایی, سویه های L.plantarum, L.brevis, L.pentosus, L.casei, L.paracasei, Leu.mesenteroides شناسایی گردید. LAB پایدار در اکثر نمونه ها, L.plantarum بود.نتیجه گیری: اهمیت باکتری های اسیدلاکتیک به عنوان بزرگ ترین گروه تشکیل دهنده پروبیوتیک ها و نیز استفاده از آن به عنوان یکی از هردل های (Hurdle) کاربردی در صنایع غذایی است. از سویی دیگر نظر به اینکه سبزیجات منبع غنی پره بیوتیک ها نیز می باشند, ترشی و شور می تواند بستر مناسبی برای تولید تنوع گسترده ای از محصولات فراسودمند پروبیوتیک غیر لبنی باشد. نتایج این پژوهش, بیانگر LAB پایدار جدا شده از انواع ترشی و شور سنتی تهیه شده در تهران می باشد که می تواند اطلاعات خامی را برای انتخاب گونه های پروبیوتیک برای مطالعات بعدی در جهت بهبود روند تولید صنعتی یا سنتی فراهم کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، حسینی، مصطفی، داوودآبادی، ابوالفضل، رجبی، زهرا، و زمانی اهری، سحر. (1395). جداسازی و شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک موجود در انواع ترشی و شور سنتی در تهران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 23(143)، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/10512/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، حسینی مصطفی، داوودآبادی ابوالفضل، رجبی زهرا، زمانی اهری سحر. جداسازی و شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک موجود در انواع ترشی و شور سنتی در تهران. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1395؛23(143):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/10512/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، مصطفی حسینی، ابوالفضل داوودآبادی، زهرا رجبی، و سحر زمانی اهری، “جداسازی و شناسایی باکتری های اسیدلاکتیک موجود در انواع ترشی و شور سنتی در تهران،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 23، no. 143، pp. 81–90، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/10512/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button