مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

657
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین کارایی دو روش تولید ریزکپسول های آهن و ارزیابی اثرات افزودن آنها روی برخی ویژگی های شیر پاستوریزه

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 69

چکیده

 سابقه و هدف: کم خونی فقر آهن, یکی از شایع ترین کمبودهای تغذیه ای در جهان و ایران است که یکی از راه های مقابله با آن تقویت کردن مواد غذایی با آهن و بهبود جذب آهن آنهاست. در این پژوهش, امکان تقویت کردن شیر با آهن ریزکپسوله شده مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در این پژوهش, دو نوع نمک آهن با استفاده از دو روش جدید, ریزکپسوله شدند و میزان کارایی و شرایط بهینه آنها ارزیابی شد. سپس شیرهای تقویت شده از نظر میزان اکسایش چربی شیر, شاخص های رنگ و ویژگی های حسی طی 3 روز نگهداری در  4oCمورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها: در روش لیپوزومی, بالاترین کارایی (85.5 درصد) با کاهش نسبت یون آهن به چربی (0.04) و درصد مولی(%5) Tween 80  در دیواره ریزکپسول ها و در روش استرهای اسید چرب, بالاترین کارایی (81.8 درصد) با نسبت 15 به 1 پلی گلیسرول منواستئارات به نمک آهن به دست آمد. کمترین و بیشترین میزان اکسایش چربی شیر در طول نگهداری, به ترتیب مربوط به شیرهای تقویت شده با ریزکپسول های به دست آمده از روش استرهای اسید چرب و شیرهای تقویت شده با آهن کپسوله نشده بود. از نظر ویژگی های حسی, شیرهای تقویت شده با ریزکپسول های به دست آمده از روش استرهای اسید چرب در غلظت 7mg/L با شاهد اختلاف معنی داری نداشتند.نتیجه گیری: با توجه به یافته های بررسی حاضر به  نظر می رسد که ریزکپسوله کردن با روش استرهای اسید چرب به دلیل سادگی, کم هزینه بودن, عملی بودن, سرعت بالای فرایند و همچنین پایداری بالای ریزکپسول های به دست آمده, روش بسیار مناسبی برای تولید ریزکپسول های آهن و تقویت کردن شیر پاستوریزه با آهن است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذری، سارا، عباسی، سلیمان، و عزیزی، محمدحسین. (1387). تعیین کارایی دو روش تولید ریزکپسول های آهن و ارزیابی اثرات افزودن آنها روی برخی ویژگی های شیر پاستوریزه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(4 (پی در پی 11))، 57-69. SID. https://sid.ir/paper/121204/fa

    Vancouver: کپی

    آذری سارا، عباسی سلیمان، عزیزی محمدحسین. تعیین کارایی دو روش تولید ریزکپسول های آهن و ارزیابی اثرات افزودن آنها روی برخی ویژگی های شیر پاستوریزه. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(4 (پی در پی 11)):57-69. Available from: https://sid.ir/paper/121204/fa

    IEEE: کپی

    سارا آذری، سلیمان عباسی، و محمدحسین عزیزی، “تعیین کارایی دو روش تولید ریزکپسول های آهن و ارزیابی اثرات افزودن آنها روی برخی ویژگی های شیر پاستوریزه،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 4 (پی در پی 11)، pp. 57–69، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121204/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button