مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

445
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه یابی فرآیند شفاف سازی آب کرفس به روش سطح پاسخ (RSM) و بررسی خصوصیات کیفی محصول تولیدی

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 58

چکیده

 سابقه و هدف: در صنعت آب میوه ها شفاف سازی یکی از عملیات واحد بوده که جهت حذف رنگ, عطر و طعم نامطلوب, کدورت, تلخی, گسی به کار برده می شود. مواد و روشها: به منظور شفاف سازی آب کرفس از روش های مختلفی شامل روش های مکانیکی (I), خاک بنتونیت (II), زغال فعال (III) و ژلاتین (IV) استفاده گردید. سپس در هر یک از روش های مورد مطالعه پارامترهای فرآیندی شامل غلظت ترکیبات, دور سانتریفوژ و زمان فرآیند به روش سطح پاسخ بهینه یابی گردید. یافتهها: بعد از فرآیند بهینه یابی مشخص شد که نقاط بهینه برای روش های I, II, III و IV به ترتیب (rpm5/3999 و min77/14), (ppm500 و min25), (ppm37/1418 و min17/81) و (ppm89/105 و min48/119) می باشند. نوع روش شفاف سازی تأثیر معنی داری (05/0>p) بر روی شاخص عبور نور عصاره های تولیدی داشت و مقادیر عبور نور در روش های مختلف شفاف سازی I, II, III و IV به ترتیب 71/8, 965/1, 477/0 و 31/31% بود که میزان اُفت رنگدانه ی کلروفیل متناظر با هر یک از این روش ها نسبت به نمونه ی شاهد به ترتیب معادل 37/65, 64/41, 84/16 و 24/86% محاسبه شد. کمترین میزان pH (69/5) در روش IV مشاهده شد که متناظر با بیشترین میزان اسیدیته بود. همچنین میزان تغییر ثقل ویژه, بسیار جزئی بوده و کمترین مقدار آن مربوط به روش IV بود (0114/1=SG) که احتمالاً به دلیل اُفت ذرات سوسپانسیون معلق موجود در عصاره می باشد. نتیجه گیری: بهترین روش های شفاف سازی آب کرفس به ترتیب اهمیت شامل IV, I, II و III می باشند. به طور کلی به کارگیری روش شفاف سازی IV به عنوان بهترین تیمار برای کارخانجات فرآوری این محصول پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مختاریان، محسن، و شجاعی، آرزو. (1397). بهینه یابی فرآیند شفاف سازی آب کرفس به روش سطح پاسخ (RSM) و بررسی خصوصیات کیفی محصول تولیدی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(3 )، 47-58. SID. https://sid.ir/paper/121213/fa

    Vancouver: کپی

    مختاریان محسن، شجاعی آرزو. بهینه یابی فرآیند شفاف سازی آب کرفس به روش سطح پاسخ (RSM) و بررسی خصوصیات کیفی محصول تولیدی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(3 ):47-58. Available from: https://sid.ir/paper/121213/fa

    IEEE: کپی

    محسن مختاریان، و آرزو شجاعی، “بهینه یابی فرآیند شفاف سازی آب کرفس به روش سطح پاسخ (RSM) و بررسی خصوصیات کیفی محصول تولیدی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 3 ، pp. 47–58، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121213/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button