مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,264
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

660
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف جیره حاوی پروبیوتیک بر ویژگی های گوشت بلدرچین ژاپنی طی مدت نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 86

چکیده

 سابقه و هدف: باقی ماندن آنتی بیوتیک ها در فرآورده های طیور سبب بروز بیماری های خطرناکی مانند سرطان, حساسیت, عفونت های ثانویه, اختلالات سوخت و ساز و افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی میکروارگانیسم ها در مصرف کنندگان می شود. این مطالعه با هدف استفاده از پروبیوتیک ها (به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک) در خوراک بلدرچین ژاپنی و بررسی تاثیر آن بر ویژگی های گوشت آن انجام شد.مواد و روش ها: در این پژوهش تاثیر افزودن پودر پروبیوتیک پروتکسین در سطوح 0.25, 0.5 و %0.75 جیره غذایی بر ویژگی های میکربی, کیفی و ماندگاری گوشت بلدرچین ژاپنی در مقایسه با خوراک حاوی مقادیر 0.25, 0.5 و %0.75 آنتی بیوتیک و نمونه شاهد مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: افزودن پروبیوتیک سبب کاهش شمارش کلی باکتری های گوشت تازه شد, در حالی که تعداد کلی فرم های تیمارهای روز اول اختلاف معنی داری نداشت. طی مدت نگهداری, اگر چه شمارش کلی و کلی فرم ها افزایش یافت ولی فقط یافته های روز هفتم نگهداری با سایر روزها اختلاف معنی داری داشت. از سوی دیگر, پروتکسین سبب تغییر معنی داری در ظرفیت نگهداری آب در نمونه ها نشد. اما ارزیابی اکسیداسیون گوشت تازه نشان داد که افزودن مکمل پروبیوتیک به غذای بلدرچین موجب کاهش مالون دی آلدئید و بهبود کیفیت گوشت طی مدت نگهداری شده است. همچنین حضور پروبیوتیک در خوراک پرندگان سبب کاهش زردی و افزایش روشنایی و قرمزی رنگ گوشت تازه شد و طی هفت روز نگهداری گوشت در یخچال روشنایی رنگ کاهش, زردی آن افزایش و قرمزی تیمارها بدون تغییر باقی ماند.نتیجه گیری: افزودن پروبیوتیک به جیره بلدرچین به دلیل کنترل فعالیت میکروارگانیسم ها, کاهش واکنش های اکسیداسیون, افزایش جزئی ظرفیت نگهداری آب و بهبود شاخص رنگ گوشت آن, جایگزین خوبی برای آنتی بیوتیک می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ناصحی، بهزاد، چاجی، مرتضی، قدسی، میترا، و پورانیان، محمد. (1393). تاثیر مصرف جیره حاوی پروبیوتیک بر ویژگی های گوشت بلدرچین ژاپنی طی مدت نگهداری. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 77-86. SID. https://sid.ir/paper/121266/fa

    Vancouver: کپی

    ناصحی بهزاد، چاجی مرتضی، قدسی میترا، پورانیان محمد. تاثیر مصرف جیره حاوی پروبیوتیک بر ویژگی های گوشت بلدرچین ژاپنی طی مدت نگهداری. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(4):77-86. Available from: https://sid.ir/paper/121266/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد ناصحی، مرتضی چاجی، میترا قدسی، و محمد پورانیان، “تاثیر مصرف جیره حاوی پروبیوتیک بر ویژگی های گوشت بلدرچین ژاپنی طی مدت نگهداری،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 77–86، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121266/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button