مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی نقش پروبیوتیکها در حفظ سلامتی بدن

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 47

چکیده

پروبیوتیکها یا به اصطلاح دیگر میکروارگانیسم های مهربان, عوامل میکروبی زنده ای می باشند که متعلق به فلور طبیعی موجود زنده یا محیط اطراف آن بوده و با قدرت بیماریزایی کم و یا بدون قدرت بیماریزایی در میزبان از جنبه های مختلف, حیاتی هستند. این عوامل ابزارهای موثری برای غلبه بر میکروارگانیسم های بالقوه بیماریزا با مکانیسم تداخل میکروبی در نقاط مختلف آناتومیک بدن می باشند. از مهمترین پروبیوتیکها می توان به جنس های باکتریایی نظیر لاکتوباسیلوس, بیفیدوباکتریوم, لاکتوکوکوس, انتروکوکوس, کلستریدیوم و مخمر ساکارومایسس اشاره کرد. از جمله سازوکارهای تاثیر مثبت پروبیوتیکها می توان به تولید مواد ضد میکروبی مثل انواع باکتریوسین ها, رقابت با عوامل بیماریزا بر سر اشغال گیرنده های سلولی میزبان و مواد غذایی موجود, تغییر در گیرنده های ویژه عوامل بیماریزا در سطح سلولهای میزبان, کاهش PH محیط و افزایش پاسخهای ایمنی غیر اختصاصی و اختصاصی میزبان علیه عوامل بیماریزا اشاره کرد. از جهات دیگر این عوامل در کمک به جذب مواد غذایی, ساخت ویتامینها, خاصیت ضد سرطانی, تحمل لاکتوز و کاهش کلسترول خون برای میزبان اهمیت حیاتی دارند. ویژگیهای متمایز کننده این عوامل از سایر عوامل درمانی شامل زنده بودن این عوامل, قدرت تکثیر بالا در میزبان, آسانی تهیه و تکثیر و استعمال آنها, بی خطر بودن استعمال آنها, نداشتن عوارض سو جانبی و ارزانی تهیه این عوامل است. شناخت بیشتر این عوامل, بهینه سازی و فرمولاسیون مناسب جرم زنده یا تولیدات این عوامل و انجام کارآزماییهای بالینی مختلف جهت پیشگیری و درمان انواع عوامل میکروبی بیماریزا, زمینه های قابل بررسی و تحقیق در این راستا می باشد. در این مقاله ابعاد مختلف پروبیوتیکها مورد بررسی قرار می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، رضا. (1382). بررسی نقش پروبیوتیکها در حفظ سلامتی بدن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، 11(41-40)، 39-47. SID. https://sid.ir/paper/367049/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر رضا. بررسی نقش پروبیوتیکها در حفظ سلامتی بدن. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام[Internet]. 1382؛11(41-40):39-47. Available from: https://sid.ir/paper/367049/fa

    IEEE: کپی

    رضا رنجبر، “بررسی نقش پروبیوتیکها در حفظ سلامتی بدن،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، vol. 11، no. 41-40، pp. 39–47، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/367049/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button