مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,250
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

840
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص ضد میکروبی، ضد اکسایشی و فیزیکی فیلم های بر پایه کیتوزان- کربوکسی متیل سلولز – اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 52

چکیده

 سابقه و هدف: آلودگی میکروبی مواد غذایی یکی از مهمترین دلائل از دست رفتن غذا در سراسر دنیا به شمار می رود. استفاده از بسته بندی فعال به منظور کاهش آلودگی میکروبی با هدف حذف افزودن مستقیم مواد نگهدارنده به ماده غذایی, روشی نوید بخش در نگهداری مواد غذایی به شمار می رود. لذا هدف از این پژوهش افزودن اسانس دارچین به نوعی بسته بندی زیستی و بررسی اثرات آن بر ویژگی های مختلف فیلم می باشد. مواد و روش ها: فیلم های فعال بر پایه کیتوزان-کربوکسی متیل سلولز- اسید اولئیک حاوی غلظت های مختلف اسانس دارچین به روش ریخته گری (casting) تهیه شدند. اثر غلظت های مختلف اسانس دارچین بر روی ویژگی های ساختاری, فیزیکی, حرارتی, ضد اکسایشی و ضد کپکی فیلم ها به وسیله انجام آزمون های پراش پرتو ایکس, طیف سنجی مادون قرمز, زاویه تماس, نفوذ پذیری نسبت به بخار آب, کدورت, آزمون کششی, DSC, بازداری رادیکال آزاد DPPH و آزمون دیسک انتشار ارزیابی شد. یافته ها: نتایج XRD تغییر در اندیس کریستالی پلیمر با افزودن اسانس دارچین به فیلم های فعال را نشان داد. برقراری اتصالات جدید بین پلیمر و اسانس دارچین توسط FTIR نشان داده شد. افزودن اسانس دارچین باعث افزایش زاویه تماس, کدورت, ازدیاد طول تا نقطه شکست و خواص ضد اکسایشی و کاهش استحکام کشش نهایی و نفوذ پذیری نسبت به بخار آب فیلم ها شد. نتایج آزمون انتشار دیسک خواص ضد کپکی فیلم های بر پایه کیتوزان-کربوکسی متیل سلولز-اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین بر روی کپک آسپرژیلوس نایجر را نشان داد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده, فیلم های تولید شده به دلیل دارا بودن خواص ضد کپکی و ضد اکسایشی قابل توجه, گزینه مناسبی به منظور تولید بسته بندی های مورد استفاده در مواد غذایی به شمار می روند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نوشیروانی، نوشین، قنبرزاده، بابک، رضایی مکرم، رضا، و هاشمی، مهدی. (1397). خواص ضد میکروبی, ضد اکسایشی و فیزیکی فیلم های بر پایه کیتوزان- کربوکسی متیل سلولز – اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 13(1 )، 41-52. SID. https://sid.ir/paper/121482/fa

    Vancouver: کپی

    نوشیروانی نوشین، قنبرزاده بابک، رضایی مکرم رضا، هاشمی مهدی. خواص ضد میکروبی, ضد اکسایشی و فیزیکی فیلم های بر پایه کیتوزان- کربوکسی متیل سلولز – اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1397؛13(1 ):41-52. Available from: https://sid.ir/paper/121482/fa

    IEEE: کپی

    نوشین نوشیروانی، بابک قنبرزاده، رضا رضایی مکرم، و مهدی هاشمی، “خواص ضد میکروبی, ضد اکسایشی و فیزیکی فیلم های بر پایه کیتوزان- کربوکسی متیل سلولز – اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 13، no. 1 ، pp. 41–52، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121482/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button