مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی نقطه ذوب لغزشی چربی های اینتراستریفیه شده به روش شیمیایی به صورت تابعی از ترکیب اسیدهای چرب

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 86

چکیده

 سابقه و هدف: نقطه ذوب لغزشی (Slip Melting Point) SMP یکی از ویژگی کیفی و عملکردی مهم چربی هاست. با این حال, روش های رایج اندازه گیری نقطه ذوب معمولاً زمانبر هستند. لذا در این پژوهش مدلهای رگرسیونی جهت توصیف SMP چربی های اینتراستریفیه شده به صورت تابعی از ترکیب اسیدهای چرب شان ساخته شدند.مواد و روش ها: مخلوط های روغن سویا و پالم استئارین با نسبت های مختلف تحت اینتراستریفیکاسیون شیمیایی قرار گرفتند و ترکیب اسیدهای چرب و نقطه ذوب آن ها مشخص شد.SMP مخلوط های اینتراستریفیه شده به صورت تابعی از ترکیب اسیدهای چرب و با کمک آنالیزهای رگرسیونی مدل سازی شد. شاخص های نیکوئی برازش مدل های مختلف ارزیابی شد و در انتها بهترین مدل برای پیش بینی SMP چربی های اینتراستریفیه شده معرفی گردید.یافته ها: SMP مخلوط ها بعد از اینتراستریفیکاسیون شیمیایی به شکل معنی داری کاهش یافت (p<0.05). همبستگی پیرسون معنادار بسیار خوب (r>0.99) بین تمامی اسیدهای چرب و SMP مخلوط های اینتراستریفیه شده روغن سویا: پالم استئارین مشاهده شد (p<0.01). بنابراین, از استراتژی های زیر برای مدل سازی SMP استفاده شد: مدل سازی SMP به عنوان تابعی از اسیدهای چرب پالمیتیک, استئاریک, اولئیک, لینولئیک و لینولنیک, مدل سازی SMP به عنوان تابیعی از اسیدهای اشباع کل و اسیدهای چرب غیر اشباع کل, مدل سازی SMP به عنوان تابعی از اسیدهای چرب اشباع کل. مدل های پیشنهادی جهت پیش بینی SMP مخلوط های اینتراستریفیه شده روغن سویا: پالم استئارین دارای ضریب همبستگی (بین داده های تجربی و پیش بینی شده) بزرگ تر از 0.99 و میانگین خطای مطلق به ترتیب کم تر از 0.52oC بود, که نشان دهنده قدرت پیش بینی بالای مدل ها می باشد.نتیجه گیری: نتایج اعتبار سنجی نشان داد, مدل خطی چندگانه به صورت تابعی از اسیدهای چرب اشباع کل و غیر اشباع کل و مدل گمپرتز به عنوان تابعی از اسیدهای چرب اشباع کل می توانند SMP چربی های مختلف اینتراستریفیه شده را به خوبی پیش بینی کند. این مدل ها می توانند در طراحی فرمولاسیون های چربی های اینتراستریفیه مفید باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نائلی، محمدحسین، فرمانی، جمشید، و زرگران، عزیزاله. (1395). مدل سازی نقطه ذوب لغزشی چربی های اینتراستریفیه شده به روش شیمیایی به صورت تابعی از ترکیب اسیدهای چرب. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(1)، 75-86. SID. https://sid.ir/paper/121554/fa

    Vancouver: کپی

    نائلی محمدحسین، فرمانی جمشید، زرگران عزیزاله. مدل سازی نقطه ذوب لغزشی چربی های اینتراستریفیه شده به روش شیمیایی به صورت تابعی از ترکیب اسیدهای چرب. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(1):75-86. Available from: https://sid.ir/paper/121554/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین نائلی، جمشید فرمانی، و عزیزاله زرگران، “مدل سازی نقطه ذوب لغزشی چربی های اینتراستریفیه شده به روش شیمیایی به صورت تابعی از ترکیب اسیدهای چرب،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 1، pp. 75–86، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121554/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button