مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,222
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

787
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیبات پلی فنلی و اثرات ضد رادیکال هیدروکسیل عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix Dactylifera L کولتیوار دیری

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 192

چکیده

 زمینه و هدف: الگوی تغذیه و رژیم غذایی دارای تاثیرات مستقیم بر روی میزان سلامتی جوامع و گروه های خاص از بیماران می باشد. مواد غذایی دارای اثرات آنتی اکسیدانتی نقش بسیار اساسی در حفاظت در برابر بیماری های دژنراتیو دارند. میوه های خرما در سراسر دنیا استفاده غذایی داشته و در ایران نیز قسمت مهمی از رژیم غذایی را تشکیل می دهند. رادیکال هیدروکسیل باعث ایجاد آسیب های قابل توجه به DNA, پروتئین ها و دیواره سلول گشته و در نتیجه مرگ سلولی را ایجاد می نمایند. ترکیبات پلی فنل گیاهان دارای اثرات ضد رادیکال هیدروکسیل می باشند.روش بررسی: عصاره های متانولی و آبی از میوه های گیاه به وسیله روش ماسراسیون تهیه گردید. روش دزوکسی ریبوز برای ارزیابی اثر ضد رادیکال هیدروکسیل مورد استفاده قرار گرفت. ترکیبات پلی فنلی گیاه به روش فولن سیوکالتو تعیین مقدار گردید و به منظور تعیین مقدار ترکیبات فلاونوییدی و پروآنتوسیانینی از روش تعیین مقدار با اسپکتروفوتومتر UV استفاده گردید.یافته ها: میزان ترکیبات پلی فنلی, فلاونوییدها و پروآنتوسیانین های عصاره متانولی و آبی به ترتیب معادل 3.77 و 17.42 میلی گرم تانیک اسید بر گرم عصاره خشک, 0.20 و 0.26 میلی گرم روتین بر عصاره خشک, 0.12 و 0.11 میلی گرم سیانیدین کلراید بر گرم عصاره خشک محاسبه گردید. میزان IC50 برای عصاره متانولی و آبی در روش دزوکسی ریبوز 0.76 و 0.99 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد.نتیجه گیری: عصاره متانولی و آبی اثرات مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل از خود نشان دادند. عصاره متانولی علی رغم اینکه حاوی مقادیر کمتری ترکیبات پلی فنلی بود, دارای اثرات مهارکنندگی رادیکال هیدروکسیل قوی تری بود. میزان ترکیبات فلاونوییدی و پروآنتوسیانیدینی هر دو عصاره تقریبا مشابه بوده اند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیاهپوش، امیر، یزدان پرست، رضوان، جابرخلفیان، افسانه، و علی کاظمی، سارا. (1391). ترکیبات پلی فنلی و اثرات ضد رادیکال هیدروکسیل عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix Dactylifera L کولتیوار دیری. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 11(2 (مسلسل 77))، 185-192. SID. https://sid.ir/paper/12281/fa

    Vancouver: کپی

    سیاهپوش امیر، یزدان پرست رضوان، جابرخلفیان افسانه، علی کاظمی سارا. ترکیبات پلی فنلی و اثرات ضد رادیکال هیدروکسیل عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix Dactylifera L کولتیوار دیری. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1391؛11(2 (مسلسل 77)):185-192. Available from: https://sid.ir/paper/12281/fa

    IEEE: کپی

    امیر سیاهپوش، رضوان یزدان پرست، افسانه جابرخلفیان، و سارا علی کاظمی، “ترکیبات پلی فنلی و اثرات ضد رادیکال هیدروکسیل عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix Dactylifera L کولتیوار دیری،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 11، no. 2 (مسلسل 77)، pp. 185–192، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12281/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button