مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,964
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

832
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین و مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix dactylifera L واریته دیری آبادان

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 86

چکیده

 سابقه و هدف: خرما (Phoenix dactylifera L.) مهم ترین منبع غذایی انسان های ساکن در مناطق بیابانی و نیمه بیابانی می باشد. میوه ها حاوی درصد بالایی کربوهیدرات, چربی, نمک و مواد معدنی, پروتئین, ویتامین و همچنین مقادیر قابل توجهی فیبرهای غذایی و ترکیبات پلی فنلی می باشند. با توجه به اهمیت آنتی اکسیدانی آنها و مطالعات محدود در مورد ظرفیت آنتی اکسیدانی خرمای ایران, دراین مطالعه اثرات آنتی اکسیدانی عصاره های متانولی و آبی خرما (واریته دیری) مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: تحقیق به روش تجربی انجام گرفت. میوه های خرما (واریته دیری) از شهر آبادان واقع در استان خوزستان جمع آوری و عصاره متانولی و آبی به روش ماسراسیون تهیه گردید. تست های DPPH,TEAC و FRAP برای ارزیابی اثرات ضد رادیکال عصاره ها استفاده شد. میزان ترکیبات پلی فنلی عصاره ها به روش فولن سیوکالتو تعیین گردید و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و متانولی میوه خرما در سه تکرار گزارش شد.یافته ها: در تست DPPH, IC50 عصاره متانولی و آبی به ترتیب 4.65 میلی گرم بر میلی لیتر و 76.61 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. عدد TEAC عصاره متانولی و آبی در دقیقه 6, 9.39 و 9.06 بوده و میزان EC1 در روش FRAP 36.5 و 2.01 میلی گرم بر میلی لیتر برای عصاره ها به دست آمد. میزان ترکیبات پلی فنلی عصاره متانولی 3.77 و عصاره آبی 17.42میلی گرم معادل اسید تانیک بر گرم عصاره خشک تعیین گردید.نتیجه گیری: عصاره متانولی و آبی میوه خرما درای اثرات آنتی اکسیدانی می باشند. عصاره آبی در تمام تست های بکار رفته دارای اثرات آنت اکسیدانی بهتری بوده که احتمالا می تواند به دلیل میزان ترکیبات پلی فنلی بیشتر عصاره آبی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیاهپوش، امیر، گل فخرآبادی، فرشته، و جورکش، فاطمه. (1390). تعیین و مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix dactylifera L واریته دیری آبادان. پژوهش در پزشکی، 35(2)، 81-86. SID. https://sid.ir/paper/41714/fa

    Vancouver: کپی

    سیاهپوش امیر، گل فخرآبادی فرشته، جورکش فاطمه. تعیین و مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix dactylifera L واریته دیری آبادان. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1390؛35(2):81-86. Available from: https://sid.ir/paper/41714/fa

    IEEE: کپی

    امیر سیاهپوش، فرشته گل فخرآبادی، و فاطمه جورکش، “تعیین و مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و متانولی میوه خرما .Phoenix dactylifera L واریته دیری آبادان،” پژوهش در پزشکی، vol. 35، no. 2، pp. 81–86، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/41714/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button