مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

6,062
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دریافت پیاز قرمز بر سطح اسیداوریک، پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز سرمی در موش های صحرایی هیپراوریسمیک

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 96

چکیده

 زمینه و هدف: هیپراوریسمی اختلال متابولیکی شایعی است که در ارتباط با افزایش غیر طبیعی سطح اسیداوریک و افزایش تولید رادیکال های آزاد می باشد و یکی از عوامل خطر مهم نقرس و بیماری های ناشی از استرس اکسیداتیو به شمار می رود. با توجه به نقش آنتی اکسیدانی شناخته شده پلی فنل های غذایی در کنترل و کاهش آسیب های اکسیداتیو, این مطالعه با هدف بررسی اثر دریافت پیاز قرمز بر سطح اسیداوریک, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز سرمی در موش های صحرایی هیپراوریسمیک طراحی و اجرا شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی- مداخله ای 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه سالم, هیپراوریسمیک, سالم و هیپراوریسمیک دریافت کننده پیاز تقسیم شدند. هیپراوریسمی با تزریق داخل صفاقی 250mg/kg پتاسیم اکسونات ایجاد شد. پیاز به میزان 5g/kg به روش گاواژ به حیوانات تجویز شد. مدت مداخله 2 هفته بود. در پایان, سطوح سرمی اسیداوریک, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز اندازه گیری و داده ها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: دریافت پیاز در گروه سالم تاثیر معنی داری بر سطح اسیداوریک و پرفایل لیپیدی نداشت, ولی افزایش معنی داری در فعالیت پاراکسوناز در مقایسه با گروه کنترل سالم ایجاد کرد. در گروه هیپراوریسمیک دریافت کننده مداخله, کاهش معنی داری در سطح اسیداوریک و افزایش معنی داری در فعالیت پاراکسوناز در مقایسه با گروه کنترل هیپراوریسمیک مشاهده گردید. همبستگی مثبت معنی داری بین فعالیت پاراکسوناز و غلظت HDL-C و ارتباط معکوس معنی داری (P<0.05) بین فعالیت پاراکسوناز و غلظت اسیداوریک مشاهده شد.نتیجه گیری: دریافت پیاز از طریق کاهش سطح اسیداوریک و افزایش فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان پاراکسوناز می تواند نقش موثری در کنترل هیپراوریسمی و افزایش توان آنتی اکسیدانی بدن در موش های صحرایی هیپراوریسمیک داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حیدری، فاطمه، رشیدی، محمدرضا، محبوب، سلطانعلی، و محمدشاهی، مجید. (1390). اثر دریافت پیاز قرمز بر سطح اسیداوریک, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز سرمی در موش های صحرایی هیپراوریسمیک. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 10(1 (مسلسل 70))، 89-96. SID. https://sid.ir/paper/12362/fa

    Vancouver: کپی

    حیدری فاطمه، رشیدی محمدرضا، محبوب سلطانعلی، محمدشاهی مجید. اثر دریافت پیاز قرمز بر سطح اسیداوریک, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز سرمی در موش های صحرایی هیپراوریسمیک. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1390؛10(1 (مسلسل 70)):89-96. Available from: https://sid.ir/paper/12362/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه حیدری، محمدرضا رشیدی، سلطانعلی محبوب، و مجید محمدشاهی، “اثر دریافت پیاز قرمز بر سطح اسیداوریک, پروفایل لیپیدی و فعالیت آنزیم پاراکسوناز سرمی در موش های صحرایی هیپراوریسمیک،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 10، no. 1 (مسلسل 70)، pp. 89–96، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12362/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button