مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

659
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت فلزات سرب، نیکل و کادمیوم در ماهیان مصرفی شهرستان خرمشهر

صفحات

 صفحه شروع 409 | صفحه پایان 418

چکیده

 زمینه و هدف: آلوده شدن آب و خاک به فلزات سنگین ناشی از فعالیت های صنعتی, از مهمترین خطراتی است که اکوسیستم های طبیعی و انسان را تهدید می کند. این فلزات به دلیل عدم تجزیه پذیری و خاصیت تجمع زیستی در بافت های زنده در زنجیره غذایی به حرکت درآمده و با ورود به بدن مصرف کنندگان موجب بروز بیماری های مختلفی می گردد, از این رو ماهیان از جمله موجوداتی هستند که قابلیت تجمع زیستی بسیار بالایی از این فلزات را دارا می باشند. با توجه به این موارد سلامت کیفی ماهیان مصرفی مردم شهرستان خرمشهر مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسی: در این تحقیق به طور کاملا تصادفی تعداد 30 قطعه ماهی شوریده (Otolithes rubber) و 30 قطعه ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus)از بازار ماهی فروشی این شهرستان تهیه گردید. پس از هضم شیمیایی بافت عضله ماهی ها, غلظت فلزات سرب, کادمیوم و نیکل در بافت عضله ماهی ها توسط دستگاه طیف سنجی پلاسمای جفت شده القایی اندازه گیری شد.یافته ها: میانگین غلظت فلزات سرب, کادمیوم و نیکل در ماهی شوریده به ترتیب 1.89, 0.58 و 2.20 میکروگرم بر گرم و در ماهی حلوا سفید به ترتیب 1.52, 0.48 و 1.08 میکروگرم بر گرم در واحد وزن خشک ماهی بود.نتیجه گیری: مقایسه نتایج این بررسی با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی مشخص نمود که میانگین غلظت این سه فلز در بافت عضله هر دو ماهی از حد مجاز سازمان بهداشت جهانی بیشتر است که می تواند برای سلامت انسان خطرناک باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خزاعی، سیدحسین، احمدی آلکویی، زهره، و شهریاری، مهدی. (1392). بررسی غلظت فلزات سرب, نیکل و کادمیوم در ماهیان مصرفی شهرستان خرمشهر. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 12(4 (مسلسل 85))، 409-418. SID. https://sid.ir/paper/12495/fa

    Vancouver: کپی

    خزاعی سیدحسین، احمدی آلکویی زهره، شهریاری مهدی. بررسی غلظت فلزات سرب, نیکل و کادمیوم در ماهیان مصرفی شهرستان خرمشهر. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1392؛12(4 (مسلسل 85)):409-418. Available from: https://sid.ir/paper/12495/fa

    IEEE: کپی

    سیدحسین خزاعی، زهره احمدی آلکویی، و مهدی شهریاری، “بررسی غلظت فلزات سرب, نیکل و کادمیوم در ماهیان مصرفی شهرستان خرمشهر،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 12، no. 4 (مسلسل 85)، pp. 409–418، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12495/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button