مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر و ایمنی روغن کرچک خوراکی بر آمادگی سرویکس و القا زایمان

صفحات

 صفحه شروع 398 | صفحه پایان 404

چکیده

 هدف: یافتن روشی آسان, کم هزینه و مطمئن برای القا زایمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در طب سنتی روغن کرچک به عنوان یک عامل موثر در شروع دردهای زایمان مورد استفاده بوده است. اما مطالعات بالینی انجام شده در مورد تاثیر آن بر شروع دردهای زایمان بسیار اندک هستند. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر و ایمنی روغن کرچک خوراکی بر آمادگی سرویکس و القا زایمان می باشد. روش بررسی: این تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 80 خانم باردار شکم اول و شکم با حاملگی بعد از ترم انجام شد. نمونه ها به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شده, در دو گروه 40 نفری بطور تصادفی تقسیم شدند. به گروه آزمون دو اونس روغن کرچک خوراکی و به گروه شاهد پلاسبو داده شد. یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که تجویز روغن کرچک خوراکی به طور بارزی باعث شروع انقباضات خود بخودی منظم و موثر در مقایسه با گروه شاهد می گردد (62.5 درصد در مقابل 7.5 درصد, (p<0.001 همچنین میانگین تغییر نمره بیشاب سرویکس در گروه آزمون در مقایسه با گروه  شاهد اختلاف معنی داری را از نظر آماری نشان داد (2 در مقابل 0.5 و p<0.001) . در گروه روغن کرچک افراد کمتری به القا زایمان با اکسی توسین نیاز پیدا کردند (37.5 درصد در مقابل 92.5 درصد و (p=<0.001. میزان انجام زایمان به روش سزارین در گروه آزمون 7.5 درصد و در گروه شاهد 22.5 درصد بود. اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (p<0.06). میانگین طول فاز فعال زایمان, میزان آغشته شدن مایع آمنیون به مکونیوم, نمرات آپگار دقیقه اول و پنجم نوزادان بین دو گروه آزمون و شاهد اختلاف معنی داری را از نظر آماری نشان نداد. هیچگونه عارضه جدی به دنبال مصرف روغن کرچک در مادر رخ نداد. هیپرتون شدن انقباضات رحمی تنها در 1 مورد رخ داد, که این عارضه مشکل خاصی برای مادر و جنین ایجاد نکرد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش به نظر می رسد که روغن کرچک خوراکی بتواند به عنوان یک عامل گیاهی موثر در آمادگی سرویکس و القا زایمان در خانمهای باردار با حاملگی بعد از ترم مفید واقع شده و میزان نیاز به القا زایمان با اکسی توسین را کاهش دهد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ایروانی، مینا، منتظری، سیمین، افشاری، پوران دخت، و سوری، حمید. (1385). بررسی تاثیر و ایمنی روغن کرچک خوراکی بر آمادگی سرویکس و القا زایمان. مجله علمی پزشکی جندی شاپور، 5(1 (مسلسل 48))، 398-404. SID. https://sid.ir/paper/12770/fa

Vancouver: کپی

ایروانی مینا، منتظری سیمین، افشاری پوران دخت، سوری حمید. بررسی تاثیر و ایمنی روغن کرچک خوراکی بر آمادگی سرویکس و القا زایمان. مجله علمی پزشکی جندی شاپور[Internet]. 1385؛5(1 (مسلسل 48)):398-404. Available from: https://sid.ir/paper/12770/fa

IEEE: کپی

مینا ایروانی، سیمین منتظری، پوران دخت افشاری، و حمید سوری، “بررسی تاثیر و ایمنی روغن کرچک خوراکی بر آمادگی سرویکس و القا زایمان،” مجله علمی پزشکی جندی شاپور، vol. 5، no. 1 (مسلسل 48)، pp. 398–404، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/12770/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button