مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

488
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

177
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با ترکیب بدن و زیست نشانگرهای التهابی در مبتلایان به دیابت نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 72

چکیده

 زمینه و هدف: افزایش باراسیدی رژیم غذایی سبب افزایش خطر ابتلا به دیابت می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط شاخص بار اسیدی رژیم غذایی با ترکیب بدن و زیست نشانگرهای التهابی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی, جامعه پژوهش را 185 بیمار دیابتی نوع 2 (با میانگین سنی 62/51 سال) تشکیل می دادند. برای ارزیابی رژیمی افراد, پرسشنامه تکرر مصرف خوراک (شامل: 147 قلم غذایی) تکمیل شد. سپس شاخص های بار اسیدی PRAL (Potential Renal Acid Load) و NEAP (Net Endogenous Acid Production) برای هر شخص محاسبه گردید. فاکتورهای التهابی hs_CRP, IL-6 وTNF-α , فاکتورهای تن سنجی (شامل: وزن, قد, دور کمر و درصد چربی) در بیماران دیابتی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های رگرسیون خطی, پیرسون و کوواریانس آنالیز شدند. یافته ها: در بین متغیرها, تنها درصد چربی کل بدن (190/0=ß , 042/0p=) و فاکتور التهابی TNF-α (167/0=ß , 031/0p=) با شاخص بار اسیدی PRAL, ارتباط مثبت و معنی داری داشت. در بین سهک های بار اسیدی رژیم غذایی, تنها درصد چربی کل بدن و فاکتور التهابی TNFa در بین سهک های نمایه PRAL متفاوت بود؛ به نحوی که درصد چربی کل بدن و فاکتور التهابی TNFa در سهک های 2 و 3 بالاتر بود و این ارتباط بعد از تعدیل کردن مخدوشگرها همچنان معنی دار باقی ماند (به ترتیب: 038/0=p, 032/0=p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد نمایه PRAL, ارتباط مثبتی با افزایش توده چربی بدن و TNF-α دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کردورکانه، حامد، فتاحی، سمیه، رحمانی، جمال، و شب بیدار، سکینه. (1397). ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با ترکیب بدن و زیست نشانگرهای التهابی در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 12(6 )، 63-72. SID. https://sid.ir/paper/132046/fa

    Vancouver: کپی

    کردورکانه حامد، فتاحی سمیه، رحمانی جمال، شب بیدار سکینه. ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با ترکیب بدن و زیست نشانگرهای التهابی در مبتلایان به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1397؛12(6 ):63-72. Available from: https://sid.ir/paper/132046/fa

    IEEE: کپی

    حامد کردورکانه، سمیه فتاحی، جمال رحمانی، و سکینه شب بیدار، “ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با ترکیب بدن و زیست نشانگرهای التهابی در مبتلایان به دیابت نوع 2،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 12، no. 6 ، pp. 63–72، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132046/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button