مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,312
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر حفاظتی عصاره آبی میوه سماق بر فعالیت آنزیم کاتالاز و هیستوپاتولوژی کبد در رت های دیابتی شده با آلوکسان

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 زمینه و هدف: مطالعات نشان می دهد عوارض دیابت با استرس اکسیداتیو القاشده به واسطه تولید رادیکال های آزاد ارتباط دارد, و بدن نیز از طریق مکانیسم های دفاع آنتی اکسیدانی با آن مقابله می کند. این مطالعه با هدف تعیین اثر عصاره آبی میوه سماق (Rhus coriaria L) بر فعالیت آنزیم کاتالاز و تغییرات بافتی کبد در رت های دیابتی انجام شد.روش بررسی: در این تحقیق, 30 رت نر بالغ به وزن متوسطg 230-180 به طور تصادفی به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. به رت های گروه کنترل, هم حجم ماده تزریقی سرم فیزیولوژی تزریق گردید. رت های گروه دوم با تزریق داخل صفاقی آلوکسان مونوهیدرات با دوز 120mg/kgbw دیابتی شدند. به رت های گروه سوم, چهارم و پنجم علاوه بر تیمار مشابه گروه دوم, عصاره آبی میوه سماق به ترتیب با دوزهای 50, 100 و mg/kgbw 250 به مدت 4 هفته خورانده شد. در پایان دوره تیمار, نقش عصاره بر فعالیت آنزیم کاتالاز ارزیابی گردید, و برش های کبد توسط H&E رنگ آمیزی و به وسیله میکروسکوپ بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه و تست توکی تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری (p<0.05) در نظر گرفته شد.یافته ها: در این بررسی, فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه دیابتی به طور معنی داری (p<0.05) کاهش یافت. به علاوه, فعالیت آنزیم کاتالاز در گروه تحت تیمار با عصاره  250mg/kgbw)) در مقایسه با گروه دیابتی تفاوت معنی داری (p<0.05) نشان داد. همچنین تیمار با عصاره 250mg/kgbw)), به طور قابل توجهی موجب بهبود عوارض جانبی ناشی از دیابت قندی در بافت کبدی رت های دیابتی شد.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد سماق در کاهش عوارض دیابت موثر است و از آن می توان به عنوان یک آنتی اکسیدان و مکمل غذایی برای بیماران دیابتی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلیمی، زهرا، حیدری، رضا، نجاتی، وحید، و اسکندری، آزاده. (1391). اثر حفاظتی عصاره آبی میوه سماق بر فعالیت آنزیم کاتالاز و هیستوپاتولوژی کبد در رت های دیابتی شده با آلوکسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 6(2 (پی در پی 22))، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/132089/fa

    Vancouver: کپی

    سلیمی زهرا، حیدری رضا، نجاتی وحید، اسکندری آزاده. اثر حفاظتی عصاره آبی میوه سماق بر فعالیت آنزیم کاتالاز و هیستوپاتولوژی کبد در رت های دیابتی شده با آلوکسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1391؛6(2 (پی در پی 22)):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/132089/fa

    IEEE: کپی

    زهرا سلیمی، رضا حیدری، وحید نجاتی، و آزاده اسکندری، “اثر حفاظتی عصاره آبی میوه سماق بر فعالیت آنزیم کاتالاز و هیستوپاتولوژی کبد در رت های دیابتی شده با آلوکسان،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 6، no. 2 (پی در پی 22)، pp. 0–0، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132089/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا