مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,027
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

704
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خصوصیت آنتی اکسیدانی دو نوع پروتئین آبکافت حاصل از صدف اویستر

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 68

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه, استرس اکسیداتیو که منجر به تغییر کیفیت ماده غذایی و بروز بیماری های مختلف مانند سرطان یا گستره ای از بیماری های دیگر در بدن انسان می شود مورد توجه است. در این مطالعه خواص آنتی اکسیدانی و پروفیل اسیدآمینه محصولات تولیدی بررسی شد. روش بررسی: در این مطالعه, پروتئین آبکافت صدف اویستر (Saccostrea cucullata) با استفاده از آنزیم های پاپائین و تریپسین تولید شد. فعالیت آنتی اکسیدانی محصول با آزمون های فعالیت مهار رادیکال آزاد (DPPH), فعالیت کلاته کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن در دو غلظت 0.5 و 1 میلی گرم در میلی لیتر پروتئین بررسی گردید. همچنین ترکیب اسیدآمینه محصولات با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع فاز بالا, سنجش و شاخص شیمیایی محاسبه شد. یافته ها: بالاترین میزان فعالیت مهار رادیکال DPPH, فعالیت کلاته کنندگی و فعالیت کاهندگی آهن برای محصول پاپایین به ترتیب 0.31±67.66%, 0.12±88.34% و 0.12±0.99 و برای محصول آنزیم تریپسین به ترتیب 0.22±52.17%, 0.09±77.11% و 0.02±0.65 برآورد شد. بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی در 1 میلی گرم در میلی لیتر دیده شد (p<0.05). بیشترین میزان اسیدهای آمینه ضروری شامل: هیستیدین, لیزین, لوسین و متیونین بود. شاخص شیمیایی برای اسیدهای آمینه هیستیدین, لیزین و متیونین, بالاتر از 1 و بقیه اسیدهای آمینه ضروری, کمتر از یک تعیین گردید. نتیجه گیری: پروتئین آبکافت تولیدشده از صدف اویستر با آنزیم پاپائین, سپس تریپسین, قدرت آنتی اکسیدانی خوبی نشان می دهد که ترکیب اسیدهای آمینه آبگریز مناسب در این مساله دخیل است. محصولات تولیدی در صورت کارآزمایی بالینی می تواند جهت صادرات دارویی به کار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طاهری، علی، اوجی فرد، امین، جلالی نژاد، سمیرا، و مظفری، بهنام. (1394). بررسی خصوصیت آنتی اکسیدانی دو نوع پروتئین آبکافت حاصل از صدف اویستر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 9(11)، 60-68. SID. https://sid.ir/paper/132329/fa

    Vancouver: کپی

    طاهری علی، اوجی فرد امین، جلالی نژاد سمیرا، مظفری بهنام. بررسی خصوصیت آنتی اکسیدانی دو نوع پروتئین آبکافت حاصل از صدف اویستر. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1394؛9(11):60-68. Available from: https://sid.ir/paper/132329/fa

    IEEE: کپی

    علی طاهری، امین اوجی فرد، سمیرا جلالی نژاد، و بهنام مظفری، “بررسی خصوصیت آنتی اکسیدانی دو نوع پروتئین آبکافت حاصل از صدف اویستر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 9، no. 11، pp. 60–68، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132329/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button