مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,344
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

642
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پروتئین ایزوله سویا بر پیشگیری از آرتریت روماتوئید در موش صحرایی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 آرتریت روماتوئید یک بیماری اتوایمیون التهابی مزمن و سیستمیک می باشد که بیش از 1% جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و یکی از متداول ترین بیماری های التهابی است. این پژوهش با هدف تعیین اثرات پیشگیری کننده پروتئین سویا بر بروز آرتریت روماتوئید در مدل حیوانی طراحی گردید.روش بررسی: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرایی ماده از گونه SD به طور تصادفی به چهار گروه کنترل سالم, کنترل بیمار (آرتریت روماتوئیدی), آرتریت روماتوئیدی دریافت کننده پروتئین ایزوله سویا (7 گرم بر کیلوگرم) و آرتریت روماتوئیدی دریافت کننده دگزامتازون (1 میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند. آرتریت روماتوئید با تزریق زیر پوستی کلاژن گاوی نوع II امولسیفیه شده درIncomplete Frund’s Adjuvant   در روز اول و هفتم مطالعه در حیوانات ایجادگردید. مواد مورد آزمایش به مدت 30 روز به حیوانات گاواژ شد. شدت علایم بالینی آرتریت روماتوئید به طور روزانه در ناحیه پنجه پا و به صورت دو سوکور بر طبق یک روش امتیازدهی استاندارد انجام گردید. برای مقایسه میانگین ها در دو گروه از آزمون Independent Sample T-Test و One Way Anova استفاده شد.یافته ها: علایم آرتریت روماتوئید در گروه پروتئین ایزوله سویا از روز 14±1, در گروه دگزامتازون از روز 15.6±0.57 و در گروه آرتریت روماتوئیدی از روز 11±1.26 شروع شد (P<0.05). شدت علایم بالینی آرتریت روماتوئید در روز سی ام در گروه پروتئین ایزوله سویا 3.83±2.04, در گروه دگزامتازون 2±1.78 و در گروه آرتریت روماتوئید 6.5±1.76 بود (P<0.05). در پایان درصد وقوع آرتریت روماتوئید در گروه پروتئین ایزوله سویا %83.33 و در گروه آرتریت روماتوئید %100 مشاهده گردید.نتیجه گیری: پروتئین ایزوله سویا قادر به کاهش شدت آرتریت روماتوئید است. لذا مصرف پروتئین سویا می تواند به عنوان عاملی در پیشگیری و حتی کاهش علایم آرتریت روماتوئید مطرح گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدشاهی، مجید، محبوب، سلطانعلی، حیدری، فاطمه، رشیدی، بهمن، و رشیدی، محمدرضا. (1388). اثر پروتئین ایزوله سویا بر پیشگیری از آرتریت روماتوئید در موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 3(1 (پی در پی 9))، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/132425/fa

    Vancouver: کپی

    محمدشاهی مجید، محبوب سلطانعلی، حیدری فاطمه، رشیدی بهمن، رشیدی محمدرضا. اثر پروتئین ایزوله سویا بر پیشگیری از آرتریت روماتوئید در موش صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1388؛3(1 (پی در پی 9)):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/132425/fa

    IEEE: کپی

    مجید محمدشاهی، سلطانعلی محبوب، فاطمه حیدری، بهمن رشیدی، و محمدرضا رشیدی، “اثر پروتئین ایزوله سویا بر پیشگیری از آرتریت روماتوئید در موش صحرایی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 3، no. 1 (پی در پی 9)، pp. 1–12، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132425/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button