مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح کلسترول و تری گلیسیرید سرم خون در جوجه های گوشتی نژاد آرین و راس

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 37

چکیده

 زمینه و هدف: سیر از جمله گیاهانی است که از هزاران سال پیش, به عنوان گیاهی دارویی مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعات اپیدمیولوژیک بیان گر ارتباط منفی میان مصرف سیر و پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی است. بیماری های قلبی- عروقی, بیماری های پیچیده و چند عاملی هستند که توسط عوامل متعددی از جمله بالا بودن سطح چربی های سرم خون (کلسترول و تری گلیسیرید) مشخص می شوند. این مطالعه با هدف تعیین اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح کلسترول و تری گلیسیرید سرم خون, در دو نژاد از جوجه های گوشتی آرین و راس, انجام گرفت.روش بررسی: این مطالعه تجربی بر روی 714 قطعه جوجه یک روزه گوشتی, از نژادهای آرین و راس, در قالب یک طرح فاکتوریل کاملا تصادفی, با سه بار تکرار به مدت 8 هفته, توسط جیره غذایی آزمایشی, انجام گرفت. گروه شاهد با جیره پایه و سایر تیمارها با جیره هایی حاوی سطوح 0.1, 0.2, 0.4, 0.6, 0.8 و 1% پودر سیر, که به جیره پایه اضافه شده بودند, تغذیه شدند. در سن 8 هفتگی, خونگیری انجام و سطح کلسترول و تری گلیسیرید سرم, اندازه گیری گردید. داده ها توسط آزمون Univariate Analysis of Variance و آزمون تکمیلیTukey , تجزیه و تحلیل شد (P<0.05). سطح معنی داری اختلاف ها قرار داده شد.یافته ها: پودر سیر به طور معنی داری (P<0.01) باعث کاهش سطح کلسترول سرم خون گردید, اما در مورد سطح تری گلیسیرید سرم, کاهش معنی دار مشاهده نشد. بین تیمارهای مختلف مورد استفاده در این آزمایش, اختلاف معنی داری (P<0.05) در کاهش سطح تری گلیسیرید سرم خون مشاهده نگردید, ولی در مورد اثر گروه نژادی و اثر جنس بر کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید تفاوت معنی داری دیده نشد. بین تیمارهای مختلف, اختلاف معنی دار در میزان کلسترول سرم رخ داد (P<0.05) ولی این اختلاف در مورد گروه نژادی و جنس مشاهده نگردید.نتیجه گیری: اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح تری گلیسیرید و کلسترول در دو گروه جوجه های گوشتی آرین و راس باعث کاهش معنی دار (P<0.01) بر سطح کلسترول سرم در دو گروه جوجه گوشتی آرین و راس گردید, اما کاهش معنی داری بر سطح تری گلیسیرید مشاهده نشد. ارتباط گروه نژادی و جنس با کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید سرم توسط پودر سیر, معنی دار نبود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نظری، بهار، نیل فروش زاده، فرزانه، قاری پور، مژگان، نیل فروش زاده، مصطفی، شیرازی نژاد، محمدرضا، و باهنر، احمد. (1387). اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح کلسترول و تری گلیسیرید سرم خون در جوجه های گوشتی نژاد آرین و راس. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 2(3)، 33-37. SID. https://sid.ir/paper/132436/fa

    Vancouver: کپی

    نظری بهار، نیل فروش زاده فرزانه، قاری پور مژگان، نیل فروش زاده مصطفی، شیرازی نژاد محمدرضا، باهنر احمد. اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح کلسترول و تری گلیسیرید سرم خون در جوجه های گوشتی نژاد آرین و راس. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1387؛2(3):33-37. Available from: https://sid.ir/paper/132436/fa

    IEEE: کپی

    بهار نظری، فرزانه نیل فروش زاده، مژگان قاری پور، مصطفی نیل فروش زاده، محمدرضا شیرازی نژاد، و احمد باهنر، “اثر سطوح مختلف پودر سیر بر سطح کلسترول و تری گلیسیرید سرم خون در جوجه های گوشتی نژاد آرین و راس،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 2، no. 3، pp. 33–37، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132436/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button