مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

150
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آلودگی قارچی و آفلاتوکسین در خوراک کارخانه ای مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در شهرستان دامغان

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 42

چکیده

 زمینه و هدف: خوراک آبزیان از اجزای مختلفی تشکیل شده است که کیفیت نامطلوب هریک از آنها بر کیفیت گوشت تولید شده تاثیرگذار است. قارچ ها از عوامل فساد و تولید سم درموادغذایی هستند. در بین سموم قارچی آفلاتوکسین ها اهمیت زیادی دارند. این سم قابلیت آن را دارد که از خوراک به ماهی و سپس انسان منتقل شود. هدف از این پژوهش تعیین میزان آفلاتوکسین در خوراک و همچنین شناسایی فلور قارچی آن است. مواد و روش کار: در این مطالعه 8 مزرعه ی پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان واقع در شهرستان دامغان برای بررسی فلور قارچی و اندازه گیری سطح آفلاتوکسین کل سنجش شدند. از انبار 8 مزرعه ی پرورش ماهی, 500 گرم نمونه ی خوراک کارخانه ای (پلت) به صورت تصادفی تهیه شد. فلور قارچی با روش کشت و کشتِ روی لام, جداسازی و شناسایی شدند. آفلاتوکسین کل با استفاده از روش الیزا اندازه گیری شد. یافته ها: در مجموع 11جنس (آسپرژیلوس, فوزاریوم, پنسیلیوم, موکور, اسکوپولاریوپسیس, کرایزوسپوریوم, ریزوپوس, آبسیدیا, الوکلادیوم, آلترناریا, سودالشریا) شناسایی گردید. جنس ریزوپوس و آسپرژیلوس به ترتیب با 20/38% و 18/47% بالاترین میزان فراوانی را داشتند. در بین گونه های آسپرژیلوس, آسپرژیلوس فلاووس با 34/48% بالاترین و اکراسئوس با 10/34% پایین ترین فراوانی را دارا بودند. آ. نایجر نیز با 7 مورد گزارش, 24/14% از فراوانی را به خود اختصاص داد. کمترین فراوانی با 1/28% متعلق به جنس کرایزوسپوریوم بود. میانگین میزان آفلاتوکسین کل ppb 5/36 در دامنه ی ppb 11/64-2/03 بود. نتیجه گیری: میزان آفلاتوکسین در تمام نمونه های بدست آمده از پلت مصرفی قزل آلا, کمتر از میزان مجاز (ppb20) بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    علی نژاد، سهیل، ایراجیان، غلامحسین، و قائم مقامی، سیدسهیل. (1397). ارزیابی آلودگی قارچی و آفلاتوکسین در خوراک کارخانه ای مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در شهرستان دامغان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 12(1 )، 33-42. SID. https://sid.ir/paper/132583/fa

    Vancouver: کپی

    علی نژاد سهیل، ایراجیان غلامحسین، قائم مقامی سیدسهیل. ارزیابی آلودگی قارچی و آفلاتوکسین در خوراک کارخانه ای مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در شهرستان دامغان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1397؛12(1 ):33-42. Available from: https://sid.ir/paper/132583/fa

    IEEE: کپی

    سهیل علی نژاد، غلامحسین ایراجیان، و سیدسهیل قائم مقامی، “ارزیابی آلودگی قارچی و آفلاتوکسین در خوراک کارخانه ای مزارع پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان در شهرستان دامغان،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 12، no. 1 ، pp. 33–42، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132583/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button