مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,684
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

738
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر اتصال استرپتوکوک های دهانی در شرایط آزمایشگاه

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 51

چکیده

 زمینه و اهداف: استرپتوکوک های دهانی بویژه استرپتوکوکوس موتانس از عوامل موثر در ایجاد پوسیدگی دندان و بیماری های پریودنتال شناخته شده اند. با افزایش مقاومت باکتریایی به آنتی بیوتیک ها, برای حذف باکتری های پـاتوژن حفـره دهـانی یک روش جدید, از جمله استفـاده از پروبیوتیک هـا می تواند مورد بررسی قرار گیرد. به همین منظور در این مطالعه تاثیر لاکتوباسیلوس فرمنتوم به عنوان یک ارگانیسم پروبیوتیک بر فرایند اتصال استرپتوکوک های دهانی به سطوح, مورد بررسی قرار گرفته است.روش بررسی: سویه استاندارد استرپتوکوکوس موتانس ATCC35668 به همراه 40 سویه استرپتوکوکوس موتانس وسایر استرپتوکوک های دهانی جداشده از نمونه های پلاک و پوسیدگی افراد داوطلب مورد بررسی قرار گرفت. قدرت تشکیل بیوفیلم در این سویه ها با روش رنگ سنجی ارزیابی گردید و قویترین سویه ها در تشکیل بیوفیلم انتخاب شد. سپس تاثیر سویه پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس فرمنتوم ATCC9338) بر اتصال استرپتوکوک ها در میکروتیتر پلیت های پلی استیرنی به طور همزمان و 30 دقیقه قبل از ورود استرپتوکوک به سیستم مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان دهنده کاهش اتصال استرپتوکوک ها در حضور پروبیوتیک مربوطه بود که در زمانی که سویه پروبیوتیک قبل از استرپتوکوک وارد سیستم شده بود کاهش اتصال بیشتر شد. کاهش اتصال احتمالا به دلیل کلونیزه شدن جایگاه های اتصال با سویه پروبیوتیک قبل از ورود سویه استرپتوکوکی و میانکنش بین باکتری ها می باشد.نتیجه گیری: چون اتصال مهمترین و اولین فاکتور در ایجاد پوسیدگی و بیماری می باشد, کاهش اتصال می تواند راه موثری در کاهش ریسک پوسیدگی دندان باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طهمورث پور، آرزو، کسری کرمانشاهی، روحا، صالحی، رسول، و نبی نژاد، عبدالرضا. (1387). تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر اتصال استرپتوکوک های دهانی در شرایط آزمایشگاه. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 2(1)، 45-51. SID. https://sid.ir/paper/132661/fa

    Vancouver: کپی

    طهمورث پور آرزو، کسری کرمانشاهی روحا، صالحی رسول، نبی نژاد عبدالرضا. تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر اتصال استرپتوکوک های دهانی در شرایط آزمایشگاه. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1387؛2(1):45-51. Available from: https://sid.ir/paper/132661/fa

    IEEE: کپی

    آرزو طهمورث پور، روحا کسری کرمانشاهی، رسول صالحی، و عبدالرضا نبی نژاد، “تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم بر اتصال استرپتوکوک های دهانی در شرایط آزمایشگاه،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 2، no. 1، pp. 45–51، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/132661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button