Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,354
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

683
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی سینتیک انتقال جرم استخراج صمغ از دانه مرو

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 103

چکیده

 مقدمه: استخراج صمغ از دانه های گیاهی اخیرا اهمیت بسیاری یافته است. دانه مرو به مقدار زیاد در مناطق مختلف ایران کشت می شود. صمغ این دانه دارای خصوصیات عملکردی قابل توجهی می باشد که با انواع هیدروکلوئیدهای غذایی تجاری قابل مقایسه است. مواد و روش ها: در این پژوهش اثر دمای استخراج صمغ در سه سطح 25, 40 و 55 درجه سانتی گراد, pH محلول آبی در سه سطح 5.5, 7 و 8.5 و نسبت آب به دانه در دو سطح 30 به 1 و 40 به 1بر سینتیک انتقال جرم استخراج صمغ از دانه مرو مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که با افزایش دمای محلول از 25 به 55 درجه سانتی گراد, مقدار صمغ استخراج شده 28.9 درصد افزایش می یابد (7= pH و نسبت آب به دانه 30 به 1). در شرایط خنثی بیشترین مقدار صمغ استخراج می شود و با افزایش نسبت آب به دانه (40 به 1), سرعت استخراج صمغ از دانه افزایش می یابد. سپس مدل سازی فیزیکی فرآیند استخراج صمغ با استفاده از مدل فیزیکی انجام پذیرفت و بانتایج تجربی مورد مقایسه قرار گرفت.نتیجه گیری: داده های تجربی با مدل ریاضی انتقال جرم برازش داده شد و ثابت های معادله به دست آمدند. نتایج حاکی از قدرت بالای مدل استفاده شده در این پژوهش است, که علاوه بر دانه مرو, برای سایر دانه های حاوی صمغ نیز می تواند مورداستفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فخرالدین، کاشانی نژاد، مهدی، و زندرجبی، حدیثه. (1395). مدل سازی سینتیک انتقال جرم استخراج صمغ از دانه مرو. علوم غذایی و تغذیه، 14(1 (پیاپی 53))، 95-103. SID. https://sid.ir/paper/143097/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فخرالدین، کاشانی نژاد مهدی، زندرجبی حدیثه. مدل سازی سینتیک انتقال جرم استخراج صمغ از دانه مرو. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛14(1 (پیاپی 53)):95-103. Available from: https://sid.ir/paper/143097/fa

    IEEE: کپی

    فخرالدین صالحی، مهدی کاشانی نژاد، و حدیثه زندرجبی، “مدل سازی سینتیک انتقال جرم استخراج صمغ از دانه مرو،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 14، no. 1 (پیاپی 53)، pp. 95–103، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143097/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا