مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,201
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

887
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرآیند خشک کردن پاششی جهت تولید پودرهای ریزدرون پوشانی شده عصاره فراسودمند استخراجی از چغندر لبویی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

 مقدمه: خشک کردن پاششی یکی از مهمترین راه های جلوگیری از اتلاف محصولات غذایی استراتژیک و افزایش طول عمر آنها می باشد. بهینه سازی شرایط عملیاتی این سامانه می تواند بستر مناسبی جهت تولید فرآورده هایی با کیفیت فیزیکوشیمایی ایده آل باشد.مواد و روش ها: تاثیر سه پارامتر فرآیندی دما (160-130 درجه سانتی گراد) و سرعت جریان (4-2 مترمکعب بر ساعت) هوای ورودی و نرخ خوراک دهی (10-5 میلی لیتر بر دقیقه) جهت دستیابی به پودرهای فراسودمند ریزدرون پوشانی شده عصاره سرشار از رنگدانه فراسودمند بتالائین چغندر لبویی با روش سطح پاسخ مورد ارزیابی قرار گرفت. بازده پودرهای تولیدی, محتوای ترکیبات فنولی و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره بازسازی شده بهینه سازی گردید.یافته ها: معادلات درجه دوم با ضرایب همبستگی بالا (0.960-9940) به خوبی می توانند شرایط بهینه جهت حصول بالاترین بازده فیزیکوشیمیایی را پیش بینی نمایند. افزایش دما و سرعت جریان هوای ورودی تاثیر معنی داری بر کاهش ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی پودرهای بدست آمده داشته, در حالی که این روند سبب افزایش بازده تولیدی گشت. محتوای آنتی اکسیدانی و فنولی پودرهای ریز درون پوشانی شده با بازدهی کم در نرخ های بالاتر خوراک ورودی بهتر حفظ شدند. مشاهدات میکروسکوپی و اندازه ذرات نیز به طور بارزی یافته های بدست آمده را تایید نمودند.یافته ها نشان داد که بالاترین راندمان فیزیکی (75%), محتوای فنولی (1238/72 میکروگرم اسید گالیک بر میلی لیتر) و درصد بازدارندگی رادیکال آزاد (78.77%) می تواند در شرایط بهینه دمای هوای ورودی 136 درجه سانتی گراد, سرعت جریان هوای ورودی 3.6 مترمکعب بر ساعت و نرخ خوراک ورودی 8.8 میلی لیتر بر دقیقه بدست آید.نتیجه گیری: تولید با کیفیت پودرهای ریز درون پوشانی کننده عصاره چغندر قرمز تحت شرایط بهینه می تواند سرآغازی جهت توسعه غنی سازی فرآورده های غذایی با پودرهای بدست آمده محسوب گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یوسفی، شیما. (1397). بهینه سازی فرآیند خشک کردن پاششی جهت تولید پودرهای ریزدرون پوشانی شده عصاره فراسودمند استخراجی از چغندر لبویی. علوم غذایی و تغذیه، 15(2 (پیاپی 58) )، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/143104/fa

    Vancouver: کپی

    یوسفی شیما. بهینه سازی فرآیند خشک کردن پاششی جهت تولید پودرهای ریزدرون پوشانی شده عصاره فراسودمند استخراجی از چغندر لبویی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛15(2 (پیاپی 58) ):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/143104/fa

    IEEE: کپی

    شیما یوسفی، “بهینه سازی فرآیند خشک کردن پاششی جهت تولید پودرهای ریزدرون پوشانی شده عصاره فراسودمند استخراجی از چغندر لبویی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 2 (پیاپی 58) ، pp. 31–44، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143104/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button