مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,068
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر Lactobacillus. plantarum ,Leuconostoc.mesenteroides بر کاهش نیتریت طی دوره تخمیر در کلم تخمیری (کلم شور)

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 36

چکیده

 مقدمه: کاربرد بیش ازاندازه کودهای ازته و همچنین فعالیت کم آنزیم نیتریت و نیترات ردوکتاز در برگ گیاهان, باعث تجمع نیتریت و نیترات در گیاهان برگی همچون کلم پیچ سفید (B.o.var.alba) می شود. نیتریت به عنوان یک ماده سرطانزا شناخته شده است. بنابراین در این تحقیق تغییرات غلظت نیتریت در کلم شور حین تخمیر خود بخودی و تخمیر تلقیح شده بوسیله مایه کشت میکروبی بررسی شد.مواد و روش ها: سوش های مورد استفاده در کلم شورها شامل meseneteriodes, subsp.mesenteroides Leu. PPTC 1563, L. plantarum PTCC 1058 PTCC 1058 که در کلیکسیون میکروبی ایران (سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران) وجود دارند, فعال گشته و مایه های کشت, با تعداد معادل 5.6×106cfu/gr برای بررسی انتخاب شدند. تخمیر کلم در تیمارهای, تلقیح شده با مایه کشت خالص لاکتیکی (هموفرمانتاتیو),تلقیح شده با مایه کشت خالص لاکتیکی (هتروفرمانتاتیو), تلقیح شده با مایه کشت مخلوط به نسبت یک به یک و کلم تلقیح نشده (شاهد) انجام گرفت.یافته ها: نتایج نشان داده بین مقادیر میانگین نیتریت, pH, تعداد باکتری های اسیدلاکتیک ,در نمونه شاهد (تلقیح نشده) با نمونه های تلقیح شده تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0.05). میانگین میزان نیتریت باقیمانده در کلم شور تلقیح شده با L. plantarum, Leu. Mesentroides و کشت مخلوط به ترتیب به میزان %67.7, %68.9, %84.5 کاهش یافته, در حالیکه در تیمار شاهد به میزان %51.9 کاهش داشته است.نتیجه گیری: مناسبترین سویه برای کاهش نیتریت, مایه کشت مخلوط (Leu. mesenteries, L. plantarum) است. مناسبترین کلم شور از لحاظ میزان pH و اسیدیته نوع تلقیح شده با Leu. mesenteroides می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدحسنی، جمال، درویشی، شعله، حسینی، سیدابراهیم، و میراحمدی، فردین. (1390). بررسی اثر Lactobacillus. plantarum ,Leuconostoc.mesenteroides بر کاهش نیتریت طی دوره تخمیر در کلم تخمیری (کلم شور). علوم غذایی و تغذیه، 8(4 (پیاپی 32))، 29-36. SID. https://sid.ir/paper/143128/fa

    Vancouver: کپی

    محمدحسنی جمال، درویشی شعله، حسینی سیدابراهیم، میراحمدی فردین. بررسی اثر Lactobacillus. plantarum ,Leuconostoc.mesenteroides بر کاهش نیتریت طی دوره تخمیر در کلم تخمیری (کلم شور). علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛8(4 (پیاپی 32)):29-36. Available from: https://sid.ir/paper/143128/fa

    IEEE: کپی

    جمال محمدحسنی، شعله درویشی، سیدابراهیم حسینی، و فردین میراحمدی، “بررسی اثر Lactobacillus. plantarum ,Leuconostoc.mesenteroides بر کاهش نیتریت طی دوره تخمیر در کلم تخمیری (کلم شور)،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 4 (پیاپی 32)، pp. 29–36، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143128/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button