Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,780
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

777
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه کاربرد دستگاه DSC و روش ترکیب اسید چرب در تشخیص تقلب روغن زیتون فوق بکر با روغن آفتابگردان

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 42

چکیده

 مقدمه: روغن زیتون فوق بکر اصلی ترین منبع تامین چربی در کشورهای مدیترانه ای است. قیمت روغن زیتون فوق بکر بدلیل فواید سلامتی و خواص حسی ویژه آن به سرعت در بازار جهانی در حال افزایش است, به همین دلیل تقلب زیادی در آن صورت می گیرد. در این پژوهش کاربرد دستگاه گرماسنج روبشی تفاضلی (DSC) و روش ترکیب اسید چرب برای تشخیص تقلب روغن زیتون فوق بکر با روغن آفتابگردان, بررسی شد.مواد و روش ها: مقدار 5, 10, 15 و 20 درصد روغن تصفیه شده آفتابگردان با روغن زیتون فوق بکر مخلوط گردید و تجزیه حرارتی نمونه ها بوسیله DSC و تعیین ترکیب اسید چرب آنها بوسیله GC انجام شد.یافته ها: نتایج آزمون حرارتی نشان داد که در اثر افزودن روغن آفتابگردان تغییرات معناداری در ترموگرام سرد کردن و گرم کردن DSC ایجاد شد, به نحوی که در مخلوط حاوی روغن آفتابگردان, آنتالپی و دماهای آغازین و حداکثری پیک بزرگ کریستالیزاسیون در سطح حداقل 10 درصد تقلب و نیز آنتالپی و دمای نهایی پیک کوچک ذوب در سطح حداقل 5 درصد تقلب, نسبت به روغن زیتون فوق بکر اختلاف معناداری (p<0.05) داشت. در آزمون تعیین ترکیب اسید چرب نیز مشاهده گردید اکثر اسیدهای چرب اصلی مخلوط های حاوی حداقل 5 درصد روغن آفتابگردان نسبت به روغن زیتون فوق بکر اختلاف معناداری (p<0.05) داشتند و تنها مقدار اسید بهنیک و اسید لینولئیک ترانس در مخلوط های حاوی 15 و 20 درصد روغن آفتابگردان و نیز اسید لینولئیک سیس در مخلوط حاوی 20 درصد روغن آفتابگردان از حد نهایی تعیین شده آنها در استاندارد, بیشتر بود.نتیجه گیری: روش DSC را می توان مانند روش تعیین اسید چرب برای تشخیص وجود تقلب روغن زیتون فوق بکر با روغن آفتابگردان تصفیه شده به کار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پاشایی، آمنه، شواخی، فروغ، فهیم دانش، مریم، بدیعی، فوژان، و رحمانی، انوشه. (1395). مقایسه کاربرد دستگاه DSC و روش ترکیب اسید چرب در تشخیص تقلب روغن زیتون فوق بکر با روغن آفتابگردان. علوم غذایی و تغذیه، 13(2 (پیاپی 50))، 37-42. SID. https://sid.ir/paper/143145/fa

    Vancouver: کپی

    پاشایی آمنه، شواخی فروغ، فهیم دانش مریم، بدیعی فوژان، رحمانی انوشه. مقایسه کاربرد دستگاه DSC و روش ترکیب اسید چرب در تشخیص تقلب روغن زیتون فوق بکر با روغن آفتابگردان. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1395؛13(2 (پیاپی 50)):37-42. Available from: https://sid.ir/paper/143145/fa

    IEEE: کپی

    آمنه پاشایی، فروغ شواخی، مریم فهیم دانش، فوژان بدیعی، و انوشه رحمانی، “مقایسه کاربرد دستگاه DSC و روش ترکیب اسید چرب در تشخیص تقلب روغن زیتون فوق بکر با روغن آفتابگردان،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 13، no. 2 (پیاپی 50)، pp. 37–42، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143145/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا