مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,327
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,132
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج ترکیبات فنولی و توکوفرولی گیاه متکا و بررسی تاثیر عصاره آن در پایداری روغن آفتابگردان بعنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 90

چکیده

 مقدمه: افزودن آنتی اکسیدان های طبیعی یکی از راه های محافظت روغن در برابر اکسیداسیون می باشد. هدف از این پژوهش, استخراج عصاره گیاه متکا با روش سیال فوق بحرانی و اندازه گیری ترکیبات فنولی و توکوفرولی عصاره گیاه متکا, و همچینن بررسی تاثیر آن بر پایداری اکسایشی روغن آفتابگردان طی شرایط نگهداری در مقایسه با آنتی اکسیدان سنتزی یا مصنوعی TBHQ است. مواد و روش ها: ابتدا عصاره اتانولی استخراج شده با استفاده از سیال فوق بحرانی در غلظت های مختلف (100, 1500, 2000 و 2500 پی پی ام) تهیه گردید. سپس میزان کل ترکیبات فنولی موجود در عصاره با روش فولین سیوکالتو و ترکیبات توکوفرولی با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شدند. در ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی, غلظت2500ppm  عصاره گیاه متکا مناسب ترین غلظت با بالاترین اثر آنتی اکسیدانی نسبت به سایر غلظت ها بود. لذا غلظت2500ppm  عصاره متکا به منظور ارزیابی پایداری اکسایشی به روغن آفتابگردان اضافه شد. این روغن در دمای محیط طی 60 روز نگهداری شد و عدد پراکسید, عدد کربونیل, شاخص پایداری اکسایشی, مقدار کل ترکیبات قطبی و عدد اسیدی هر 15 روز اندازه گیری شده و با 100ppm آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ مقایسه گردید. یافته ها: مقدار ترکیبات فنولی و توکوفرولی در عصاره اتانولی به ترتی ب برابر با 1495.81 برحسب میلی گرم گالیک اسید موجود بر 100 گرم عصاره و 58.6 میلی گرم آلفا توکوفرول بر 100 گرم عصاره بود. نتیجه گیری: عصاره متکا در غلظت2500ppm  به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی و توکوفرولی, در روغن آفتابگردان اثر آنتی اکسیدانی داشته و توانایی رقابت با TBHQ را دارا می باشد که منجر به افزایش پایداری اکسیداتیو روغن گردیده است. لذا عصاره متکا می تواند جایگزین مناسبی برای آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ باشد. عصاره متکا کاملا طبیعی بوده و مشکلاتی از قبیل سرطان زایی آنتی اکسیدان های سنتزی را ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مهدی نیا لیچایی، بهناز، اسماعیل زاده کناری، رضا، و دین پناه، غلامرضا. (1397). استخراج ترکیبات فنولی و توکوفرولی گیاه متکا و بررسی تاثیر عصاره آن در پایداری روغن آفتابگردان بعنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی. علوم غذایی و تغذیه، 15(4 (پیاپی 60) )، 81-90. SID. https://sid.ir/paper/143196/fa

    Vancouver: کپی

    مهدی نیا لیچایی بهناز، اسماعیل زاده کناری رضا، دین پناه غلامرضا. استخراج ترکیبات فنولی و توکوفرولی گیاه متکا و بررسی تاثیر عصاره آن در پایداری روغن آفتابگردان بعنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1397؛15(4 (پیاپی 60) ):81-90. Available from: https://sid.ir/paper/143196/fa

    IEEE: کپی

    بهناز مهدی نیا لیچایی، رضا اسماعیل زاده کناری، و غلامرضا دین پناه، “استخراج ترکیبات فنولی و توکوفرولی گیاه متکا و بررسی تاثیر عصاره آن در پایداری روغن آفتابگردان بعنوان جایگزین آنتی اکسیدان سنتزی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 15، no. 4 (پیاپی 60) ، pp. 81–90، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143196/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button