مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,228
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,161
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و چلاته کنندگی عصاره دارچین

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: ادویه ها علاوه بر کاربرد طعم دهندگی یکی از منابع مهم تولید آنتی اکسیدان های طبیعی می باشند. بنابراین با توجه به اثرات سوء آنتی اکسیدان های سنتزی بهتر است آنتی اکسیدان های طبیعی را جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی نمود. از بین ادویه ها دارچین گیاه محبوبی است که در این پژوهش خاصیت آنتی اکسیدانی و چلاته کنندگی آن مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: عصاره دارچین به روش حلال سرد و با استفاده از دو حلال استون و متانول به طور جداگانه استخراج گردید. پس از تعیین راندمان استخراج عصاره ها و میزان کل ترکیبات فنولیک موجود در آن ها طبق روش فولین سیو کالتیو, اثر این عصاره ها با غلظت های متفاوت 0.02, 0.04, 0.06, 0.08 و 0.1 درصد در به تاخیر انداختن فساد اکسیداتیو تالو از طریق اندازه گیری اندیس پراکسید و زمان مقاومت به اکسیداسیون نمونه ها تعیین گردید و با اثر آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ مقایسه شد. سپس اثر بهترین غلظت این عصاره ها از نظر داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی, در چلاته کردن فلز مس در تالو از طریق دو آزمون فوق مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: راندمان استخراج عصاره متانولی به روش حلال سرد بالاتر از عصاره استونی بدست آمد, در حالی که میزان ترکیبات فنولیک عصاره استونی بیشتر بود. با افزایش غلظت عصاره ها اثر آنتی اکسیدانی آن ها در تالو بیشتر شد و عصاره استونی دارچین با غلظت %0.1 دارای بیشترین اثر آنتی کسیدانی بعد از آنتی کسیدان سنتزی TBHQ با غلظت %0.01 بود. اثر بهترین غلظت این عصاره ها از نظر داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی (غلظت %0.1), در چلاته کردن فلز مس در تالو نشان داد که عصاره های دارچین توانایی چلاته کنندگی فلز مس را داشتند و در این خصوص عصاره استونی موثرتر بود.نتیجه گیری: عصاره دارچین علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی, دارای خاصیت چلاته کنندگی بر فلز مس است و می تواند به عنوان منبعی از آنتی اکسیدان ها و چلاته کننده های طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کمالی روستا، لیلا، قوامی، مهرداد، الهامی راد، امیرحسین، و عزیزی نژاد، رضا. (1393). بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و چلاته کنندگی عصاره دارچین. علوم غذایی و تغذیه، 11(2 (پیاپی 42))، 37-46. SID. https://sid.ir/paper/143213/fa

Vancouver: کپی

کمالی روستا لیلا، قوامی مهرداد، الهامی راد امیرحسین، عزیزی نژاد رضا. بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و چلاته کنندگی عصاره دارچین. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1393؛11(2 (پیاپی 42)):37-46. Available from: https://sid.ir/paper/143213/fa

IEEE: کپی

لیلا کمالی روستا، مهرداد قوامی، امیرحسین الهامی راد، و رضا عزیزی نژاد، “بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی و چلاته کنندگی عصاره دارچین،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 2 (پیاپی 42)، pp. 37–46، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143213/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button