مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

986
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

647
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنجش سم اخراتوکسین در آب انگور و کشمش

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 100

چکیده

 مقدمه: اخراتوکسین یکی از مهمترین سموم قارچی است که توسط برخی از گونه های آسپرژیلوس و پنی سیلیوم تولید شده و منجر به اختلالات هورمونی, سمیت حاد و مزمن, سمیت ایمنی, سرطانزائی و عوارض کلیوی و کبدی در انسان می شود. هدف از این تحقیق سنجش سم قارچی اخراتوکسین در 100 نمونه آب انگور و 100 نمونه کشمش به روش الایزای رقابتی بوده است.مواد و روش ها: با توجه به اهمیت این سم, نمونه های آب انگور و کشمش در سوپر مارکت های شهرستان بابل بطور تصادفی جمع آوری و سم اخراتوکسین آنها به روش الایزای مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها: از 100 نمونه آب انگور 32 نمونه (32%) و از 100 نمونه کشمش 4 نمونه (4%) بیش از حد مجاز اتحادیه اروپا (10 میکروگرم در کیلوگرم) آلوده به اخراتوکسین بودند. غلظت اخراتوکسین در نمونه های آب انگور و کشمش به ترتیب بین 18.4-2.1 و 11.4-0.1 میکروگرم در کیلوگرم بودند و میانگین غلظت آنها به ترتیب 8.14 و 4.7 میکروگرم در کیلوگرم بودند.نتیجه گیری: با توجه به اهمیت این سم در سلامت و بهداشت عمومی, رعایت موازین بهداشتی در تهیه آب انگور و شرایط نگهداری کشمش را می طلبد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلام پورعزیزی، عیسی. (1390). سنجش سم اخراتوکسین در آب انگور و کشمش. علوم غذایی و تغذیه، 9(1 (پیاپی 33))، 95-100. SID. https://sid.ir/paper/143346/fa

    Vancouver: کپی

    غلام پورعزیزی عیسی. سنجش سم اخراتوکسین در آب انگور و کشمش. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛9(1 (پیاپی 33)):95-100. Available from: https://sid.ir/paper/143346/fa

    IEEE: کپی

    عیسی غلام پورعزیزی، “سنجش سم اخراتوکسین در آب انگور و کشمش،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33)، pp. 95–100، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143346/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button