مقدمه: اکریل آمید یک ماده سرطان زای احتمالی است که در مواد غذایی غنی از کربوهیدرات در اثر فرآیندهای حرارتی با دمای بالا ایجاد شده و بنا به گزارش سازمان جهانی بهداشت، این ماده علت یک سوم از سرطان های مرتبط با تغذیه می باشد. هدف این تحقیق، تعیین و اعلام وضعیت ایمنی غذایی چیپس های سیب زمینی تولیدی در کشور از نظر میزان اکریل آمید در آنها می باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق از انواع چیپس های سیب زمینی موجود (از 5 تولیدکننده اصلی) در بازار داخلی کشور به صورت تصادفی در ماه های مختلف نمونه برداری شده و میزان اکریل آمید آنها به روش گاز کروماتوگرافی - طیف سنج جرمی اندازه گیری گردید.یافته ها: نتایج نشان داد کمترین میزان اکریل آمید (1512 ppb) مربوط به نمونه چیپس نمکی شرکت ج و بیشترین میزان آن (2877 ppb) مربوط به نمونه چیپس گوجه ای شرکت ج بود. مقدار اکریل آمید یک بسته چیپس سیب زمینی 65 گرمی در نمونه های آنالیز شده از 98.3 تا 187 میکروگرم متغیر بود.نتیجه گیری: مصرف یک بسته چیپس 65 گرمی حاوی کمترین مقدار اکریل آمید، میزان 98.3 میکروگرم اکریل آمید وارد بدن فرد مصرف کننده می کند. این میزان به ترتیب 2.5 و 1.4 برابر بیشتر از میزان توصیه شده دریافت روزانه اکریل آمید برای افراد 40 و 70 کیلوگرمی می باشد. بنابراین نظارت و کنترل هر چه سریع تر بر بخش تولید فراورده های سیب زمینی از این نظر بسیار ضروری و حیاتی به نظر می رسد.