مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

766
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان استفاده از نایسین و دی استات سدیم به عنوان نگهدارنده های طبیعی در نگهداری سس فرانسوی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 56

چکیده

 مقدمه: امروزه به طور عمده در سس ها به منظور کنترل آلودگی میکروبی از بنزوات سدیم و سوربات پتاسیم استفاده می شود. این ترکیبات نه تنها کنترل خوبی بر برخی از باکتری ها مانند لاکتوباسیلوس ها و مخمر و کپک ها ندارند, بلکه احتمال تاثیرات سرطان زایی نیز وجود دارد. بنابراین استفاده از نگهدارنده های طبیعی مانند نایسین و دی استات سدیم به عنوان جانشین نگهدارنده های شیمیایی مورد بررسی است.مواد و روش ها: در این مطالعه اثر غلظت های مختلف نایسین (150 ppm,200 , 250) به همراه 750 ppm دی استات سدیم (در همه نمونه ها یکسان) در سس فرانسوی در مهار لاکتوباسیلوس پلانتاروم, ساکاروماییسس سرویزیه و پنی سیلیوم گلوکوم با انجام آزمون های میکروبی (شمارش کلی, شمارش کپک, مخمر و لاکتوباسیلوس), pH و ارزیابی حسی بررسی شد.یافته ها: نتایج آزمون میکروبی نشان داد که مقادیر 200 و 250 ppm نایسین به همراه 750 ppm دی استات سدیم اثر مهارکنندگی خوبی بر رشد میکروارگانیسم های مورد بررسی داشتند. تعداد میکروارگانیسم ها در شمارش کلی و میزان pH در حد استاندارد ملی سس های سالاد بود. از نظر آزمون ارزیابی حسی نمونه حاوی 200 ppm نایسین و 750 ppm دی استات سدیم بالاترین امتیاز را کسب کرد.نتیجه گیری: بر طبق نتایج حاصله, نایسین و دی استات سدیم می توانند در طی دوره ماندگاری سس فرانسوی از رشد میکروارگانیسم های عامل فساد سس جلوگیری کنند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دباغ، نیلو، حسینی، سیدابراهیم، شعبانی، شاهرخ، و علیمی، مزدک. (1391). بررسی امکان استفاده از نایسین و دی استات سدیم به عنوان نگهدارنده های طبیعی در نگهداری سس فرانسوی. علوم غذایی و تغذیه، 9(3 (پیاپی 35))، 39-56. SID. https://sid.ir/paper/143398/fa

    Vancouver: کپی

    دباغ نیلو، حسینی سیدابراهیم، شعبانی شاهرخ، علیمی مزدک. بررسی امکان استفاده از نایسین و دی استات سدیم به عنوان نگهدارنده های طبیعی در نگهداری سس فرانسوی. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛9(3 (پیاپی 35)):39-56. Available from: https://sid.ir/paper/143398/fa

    IEEE: کپی

    نیلو دباغ، سیدابراهیم حسینی، شاهرخ شعبانی، و مزدک علیمی، “بررسی امکان استفاده از نایسین و دی استات سدیم به عنوان نگهدارنده های طبیعی در نگهداری سس فرانسوی،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35)، pp. 39–56، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143398/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button