مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,141
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تولید روغن میکروبی به وسیله Mortierella alpina

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 14

چکیده

 مقدمه: با توجه به اثرات تغذیه ای و دارویی آراشیدونیک اسید در سیستم عصبی انسان مخصوصا نوزادان این اسید چرب در سال های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته و توانسته است در ساختار فرمولاسیون غذای نوزادان قرار گیرد. در این تحقیق به بررسی تولید و استخراج این اسید چرب از اصلی ترین منبع تولید آن که Mortierella alpina است پرداخته شده است.مواد و روش ها: جهت افزایش زیست توده از کشت در محیط مایع به روش ناپیوسته استفاده گردید. پس از طی مدت زمان تخمیر زیست توده تولید شده از محیط مایع جدا گشته و روغن آن استخراج گردید. روند رشد و تولید روغن در محیط جایگزین مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: مدت زمان رشد قارچ M.alpina را می توان به سه ناحیه تقسیم بندی نمود. بدین صورت که در طی دو روز اول رشد بیشترین بازده تولیدی زیست توده و کمترین نرخ تولید روغن وجود دارد. به این ترتیب روند کاهش گلوکز در این دو روز با شدت کمتری صورت می گیرد. از روز 2-6 با کاهش منبع نیتروژن شدت تولید زیست توده کاهش یافته و متعاقبا تولید روغن شدیدا افزایش و کاهش منبع کربن سریع تر می شود. از روز 6 تا 10 به تدریج تولید زیست توده به نزدیک صفر رسیده و تولید روغن نیز با شدت کمتری صورت می گیرد, پس روند تغییرات گلوکز نیز کاهش می یابد.نتیجه گیری: تولید روغن در میکروارگانیسم های چربی زا نوعا یک فرایند دو مرحله ای است که زمانی آغاز می شود که ارگانیسم قادر به ساخت مواد ضروری سلول مثل پروتئین, اسید نوکلئیک و ... نمی باشد و یک ماده ضروری اصلی به غیر از کربن و اکسیژن در محیط به اندازه کافی وجود ندارد که معمولا این ماده منبع نیتروژن است. بنابراین باید منبع نیتروژن را در حدی در نظر گرفت که بعد از رسیدن به جمعیت مناسب شرایط برای تولید روغن مناسب گردد. با توجه به تولید روغن و قیمت تمام شده محصول, زمان 12 روز را می توان به عنوان بهترین زمان انکوباسیون در نظر گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، سپیده، آذین، مهرداد، قوامی، مهرداد، و حسینی مظهری، سیدضیاالدین. (1391). بررسی تولید روغن میکروبی به وسیله Mortierella alpina. علوم غذایی و تغذیه، 9(3 (پیاپی 35))، 5-14. SID. https://sid.ir/paper/143401/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی سپیده، آذین مهرداد، قوامی مهرداد، حسینی مظهری سیدضیاالدین. بررسی تولید روغن میکروبی به وسیله Mortierella alpina. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1391؛9(3 (پیاپی 35)):5-14. Available from: https://sid.ir/paper/143401/fa

    IEEE: کپی

    سپیده حسینی، مهرداد آذین، مهرداد قوامی، و سیدضیاالدین حسینی مظهری، “بررسی تولید روغن میکروبی به وسیله Mortierella alpina،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 3 (پیاپی 35)، pp. 5–14، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143401/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button