مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

909
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی بار میکروبی نان های خامه ای عرضه شده در قنادی های شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 66 | صفحه پایان 71

چکیده

 مقدمه: فرآورده های قنادی بخش مهمی از تولیدات غذایی کشور را تشکیل می دهند. با در نظر گرفتن میزان بالای مصرف و همچنین احتمال بالای آلودگی میکروبی این فرآورده ها, این مطالعه با هدف بررسی میزان آلودگی میکروبی نان های خامه ای انجام گرفت.مواد و روش ها: جهت دستیابی به اهداف مطالعه, از80 قنادی سطح شهر تبریز تعداد 160 نمونه انتخاب و آزمون های میکروبی لازم بر اساس استانداردهای ملی ایران انجام گرفت و سپس داده ها با استفاده از آزمون های فراوانی و Student T test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی 8/38% از نمونه ها به کلی فرم ها, 8/48% به اشرشیاکلی, 2/31% به استافیلوکوکوس اورئوس, 5/27% به کپک و70%  به مخمر بیش از استانداردهای تعیین شده بود. اختلاف آماری معنی داری بین قنادی های درجه 1 و درجه 2 از لحاظ آلودگی به هیچ یک از میکروارگانیسم های مورد مطالعه یافت نشد.نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه میزان آلودگی نان های خامه ای به باکتری ها و همچنین کپک ها و مخمرها بالا می باشد. لذا به کارگیری راه های مختلف برای کنترل فساد میکروبی مخصوصا رشد باکتری ها و کپک ها شامل استفاده از مواد اولیه سالم و بهداشتی و ارتقا سطح آگاهی های بهداشتی افراد دخیل در تهیه و توزیع این فرآورده ها ضروری به نظر می رسد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نیک نیاز، زینب، مهدوی، رضا، جلیل زاده، هاله، و واحدجباری، مرتضی. (1389). بررسی بار میکروبی نان های خامه ای عرضه شده در قنادی های شهر تبریز. علوم غذایی و تغذیه، 8(1 (پیاپی 29))، 66-71. SID. https://sid.ir/paper/143447/fa

Vancouver: کپی

نیک نیاز زینب، مهدوی رضا، جلیل زاده هاله، واحدجباری مرتضی. بررسی بار میکروبی نان های خامه ای عرضه شده در قنادی های شهر تبریز. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛8(1 (پیاپی 29)):66-71. Available from: https://sid.ir/paper/143447/fa

IEEE: کپی

زینب نیک نیاز، رضا مهدوی، هاله جلیل زاده، و مرتضی واحدجباری، “بررسی بار میکروبی نان های خامه ای عرضه شده در قنادی های شهر تبریز،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 66–71، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143447/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button