مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,851
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت برخی از میکروارگانیسم های عامل مسمومیت و فساد غذایی در انواع شیرینی جات عرضه شده در شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 367 | صفحه پایان 380

چکیده

 مقدمه: بیماری های غذازاد, از مهم ترین علل مرگ و میر در جهان می باشند و انواع شیرینی جات, به عنوان یکی از عوامل ایجاد این بیماری ها با منشا میکروبی همواره مورد توجه بوده اند. مطالعه حاضر, با هدف بررسی شیوع باکتری های موثر در ایجاد بیماری های غذازاد در شیرینی جات شهر اصفهان و نیز اثر چهار عامل رطوبت, نوع شیرینی, سطح بهداشتی تولید و عرضه و نوع فراورده از نظر صنفی و صنعتی بودن, بر جمعیت میکروبی مشاهده شده انجام گردید.روش ها: تعداد 200 نمونه از انواع شیرینی از سطح شهر اصفهان به صورت تصادفی نمونه گیری و از نظر شمارش Salmonella, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, کپک و مخمر, طبق استانداردهای ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند. آزمون های توصیفی, ANOVA و آزمون Independent t با سطح معنی داری 95 درصد تحت نرم افزار SPSS در تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفتند.یافته ها: نتایج حاکی از آلودگی میکروبی 87 درصد کل نمونه ها با حداکثر آلودگی به مخمر (68 درصد) و Staphylococcus aureus (54 درصد) بود. اثر دو عامل رطوبت و نوع فراورده (صنفی و یا صنعتی) بر میانگین شمارش کلیه میکروارگانیسم های مورد بررسی, معنی دار بود. کیک و کلوچه, در میانگین آلودگی به مخمر, Escherichia coli و Staphylococcus aureus با سایر گروه های شیرینی اختلاف معنی داری داشتند. علاوه بر این, اثر تفاوت در سطح بهداشتی محل تولید و عرضه, موجب اختلاف معنی داری در میانگین تعداد مخمر و درصد نمونه های آلوده به Salmonella گردید (p<0.050).نتیجه گیری: 82 درصد از شیرینی های عرضه شده در سطح اصفهان, فاقد استانداردهای میکروبی لازم هستند. برقراری قوانین نظارتی قوی تر, نظارت مستمر و ممیزی دقیق توسط سازمان های نظارتی برای نزدیک شدن شرایط فعلی به استاندارد ملی, نیاز بهداشتی جدی جامعه است که تحقق آن, موجب افزایش ضریب ایمنی و سلامت عمومی در جامعه خواهد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حق پرست، هیفا، رضایی، رسول، صادقی، ملیحه، قاسمیان صفایی، حاجیه، و میرلوحی، مریم. (1395). بررسی وضعیت برخی از میکروارگانیسم های عامل مسمومیت و فساد غذایی در انواع شیرینی جات عرضه شده در شهر اصفهان. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 34(378)، 367-380. SID. https://sid.ir/paper/50489/fa

    Vancouver: کپی

    حق پرست هیفا، رضایی رسول، صادقی ملیحه، قاسمیان صفایی حاجیه، میرلوحی مریم. بررسی وضعیت برخی از میکروارگانیسم های عامل مسمومیت و فساد غذایی در انواع شیرینی جات عرضه شده در شهر اصفهان. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1395؛34(378):367-380. Available from: https://sid.ir/paper/50489/fa

    IEEE: کپی

    هیفا حق پرست، رسول رضایی، ملیحه صادقی، حاجیه قاسمیان صفایی، و مریم میرلوحی، “بررسی وضعیت برخی از میکروارگانیسم های عامل مسمومیت و فساد غذایی در انواع شیرینی جات عرضه شده در شهر اصفهان،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 34، no. 378، pp. 367–380، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50489/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button