مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

739
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید شیر و ماست رژیمی کم سدیم، بررسی ترکیبات و خصوصیات ارگانولپتیک آنها

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 20

چکیده

 مقدمه: شیر یکی از مهم ترین منابع تغذیه ای است و به عنوان یک غذای کامل تعریف شده است. شیر گاو به طور متوسط دارای 3/7 گرم در لیتر موادمعدنی می باشد. شیر کم سدیم در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها استفاده می گردد.مواد و روش ها: در پژوهش حاضر با استفاده از سیستم کروماتوگرافی تعویض یونی (کاتیونی و اسیدی قوی با نام تجاریDowex 50-X8 ), شیر کم سدیم و سپس ماست کم سدیم تهیه گردید و در مورد هر دو محصول آزمونهای اندازه گیری خاکستر, عناصر سدیم پتاسیم ,کلسیم, چربی, پروتئین, pH و همچنین آزمون های چشایی انجام گرفت.یافته ها: پس از عبور شیر از ستون های تعویض یونی مقدار سدیم آن از 25/486 میلی گرم در لیتر به 25/70 میلی گرم در لیتر کاهش و مقدار پتاسیم از 50/1437 به 50/2382 میلی گرم در لیتر و مقدارکلسیم نیز ا افزایش یافت. سایر فاکتورها مانند خاکستر, چربی, پروتئین, pH و آزمون های چشایی در دو نمونه شیر شاهد و کم سدیم تفاوت معنی داری نداشتند. نتایج ماست تهیه شده از شیر کم سدیم نیز نشان داد که مقدار خاکستر و ارزیابی چشایی تفاوت معنی داری نداشتند. اما مقدار سدیم از 535 به 33/74 میلی گرم در کیلو گرم کاهش یافت و مقدار پتاسیم و کلسیم افزایش یافت.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که با استفاده از سیستم تعویض یونی می توان شیر و ماست کم سدیم که در عین حال مقدار پتاسیم و کلسیم آن افزایش یافته, تهیه نمود از طرف دیگر کاهش سدیم در این محدوده هیچ تغییر محسوسی بخصوص از لحاظ چشایی در هیچ یک از محصولات ذکر شده ایجاد نمی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاه امیریان، مریم، جمالیان، جلال، امین لاری، محمود، و کرباسی، احمد. (1389). تولید شیر و ماست رژیمی کم سدیم, بررسی ترکیبات و خصوصیات ارگانولپتیک آنها. علوم غذایی و تغذیه، 8(1 (پیاپی 29))، 12-20. SID. https://sid.ir/paper/143448/fa

    Vancouver: کپی

    شاه امیریان مریم، جمالیان جلال، امین لاری محمود، کرباسی احمد. تولید شیر و ماست رژیمی کم سدیم, بررسی ترکیبات و خصوصیات ارگانولپتیک آنها. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1389؛8(1 (پیاپی 29)):12-20. Available from: https://sid.ir/paper/143448/fa

    IEEE: کپی

    مریم شاه امیریان، جلال جمالیان، محمود امین لاری، و احمد کرباسی، “تولید شیر و ماست رژیمی کم سدیم, بررسی ترکیبات و خصوصیات ارگانولپتیک آنها،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 1 (پیاپی 29)، pp. 12–20، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143448/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button