مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

826
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان اسید فولیک تولید شده در ماست پروبیوتیک و ماست معمولی حاصل از شیر گاو، شیر گوسفند و شیر بز

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر استفاده از محصولات پروبیوتیک به دلیل اثرات سلامتی بخش برای مصرف کنندگان رو به افزایش است. یکی از این خواص, تولید ویتامین های گروه ب خصوصا اسید فولیک و مشتقات آن توسط باکتری های پروبیوتیک می باشد. در این پژوهش میزان افزایش اسید فولیک در ماست معمولی و ماست پروبیوتیک حاوی گونه بومی مورد آزمایش قرار گرفت.مواد و روش ها: جهت تهیه ماست از سه نوع شیر گاو, گوسفند و بز استفاده شده است. در این پژوهش از باکتری های ماست معمولی (YC-X11) و لاکتوباسیلوس کازئی (y2b4, JQ41273501) استفاده شد. نمونه های ماست در دمای 42 درجه سلسیوس به مدت چهار ساعت گرمخانه گذاری شدند. اسید فولیک تولید شده در مدت زمان تخمیر و 14 روز نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس توسط دستگاه HPLC اندازه گیری شد. هم چنین تغییرات اسیدیته و pH و ارزیابی حسی در روز اول, هفتم و چهاردهم مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: توانایی تولید اسید فولیک توسط باکتری پروبیوتیک بومی در تمام نمونه ماست حاصل از سه نوع شیر گاو, گوسفند و بز مشاهده شد. میزان اسید فولیک تولید شده در ماست حاوی باکتری های پروبیوتیک بیشتر از ماست معمولی بود (p<0.05). تغییرات pH در مدت نگهداری روند نزولی داشته و اسیدیته در طول مدت 14 روز نگهداری افزایش یافته است.نتیجه گیری: باکتری بومی لاکتوباسیلوس کازئی توانایی افزایش اسید فولیک تا سه برابر میزان تولید شده در ماست معمولی را دارا می باشد هم چنین باکتری پروبیوتیک مورد آزمایش در این پژوهش خواص نامطلوبی در ماست ایجاد نکرد و محصول مناسبی تولید شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تمسکنی زاهدی، الناز، احسانی، محمدرضا، همایونی راد، عزیز، شریفان، انوشه، و لاریجانی، کامبیز. (1394). مقایسه میزان اسید فولیک تولید شده در ماست پروبیوتیک و ماست معمولی حاصل از شیر گاو, شیر گوسفند و شیر بز. علوم غذایی و تغذیه، 12(4 (پیاپی 48))، 35-46. SID. https://sid.ir/paper/391215/fa

    Vancouver: کپی

    تمسکنی زاهدی الناز، احسانی محمدرضا، همایونی راد عزیز، شریفان انوشه، لاریجانی کامبیز. مقایسه میزان اسید فولیک تولید شده در ماست پروبیوتیک و ماست معمولی حاصل از شیر گاو, شیر گوسفند و شیر بز. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1394؛12(4 (پیاپی 48)):35-46. Available from: https://sid.ir/paper/391215/fa

    IEEE: کپی

    الناز تمسکنی زاهدی، محمدرضا احسانی، عزیز همایونی راد، انوشه شریفان، و کامبیز لاریجانی، “مقایسه میزان اسید فولیک تولید شده در ماست پروبیوتیک و ماست معمولی حاصل از شیر گاو, شیر گوسفند و شیر بز،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48)، pp. 35–46، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/391215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button