Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,408
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

680
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان پراکسید هیدروژن موجود در روغن های مصرفی واحدهای فست فود تهران

صفحات

 صفحه شروع 501 | صفحه پایان 510

چکیده

 زمینه و هدف: پراکسید هیدروژن از جمله ترکیباتی است که بطور اولیه در اثر اکسیداسیون روغن و چربی تولید می شود و سبب بروز بیماری های مختلف از جمله تصلب شرایین و بیماری عروق کرونر قلب می شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی میزان پراکسید هیدروژن موجود در روغن های مصرفی واحدهای فست فود تهران در سال 1395 است.روش بررسی: در این مطالعه از تعدادی مراکز فست فود شهر تهران به طور تصادفی نمونه برداری از روغن در حال استفاده, انجام شد. پس از انتقال نمونه ها به آزمایشگاه و تعیین عدد پراکسید مطابق با استاندارد شماره 4179 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران نمونه ها آنالیز شده و توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های توصیفی میانگین و انحراف معیار (descriptive statistical parameters) و همچنین آزمون تی تست (t-test), تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: مطابق استاندارد ملی ایران از مجموع 50 نمونه مربوط به ساندویچی ها, 20 نمونه (40 درصد) قابل مصرف و 30 نمونه (60 درصد) غیر قابل مصرف بودند و از تعداد 40 نمونه فلافلی نیز 14 نمونه (35 درصد) قابل مصرف و 26 نمونه (65 درصد) غیر قابل استفاده بودند. بالاترین عدد پراکسید در نمونه های ساندویچی و فلافلی به ترتیب 29.79 و 31.22 meq/kg گزارش شد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که میزان عدد پراکسید بیشتر نمونه ها بالاتر از حد مجاز است. از این رو با توجه به خطراتی که پراکسید بر سلامتی دارد, اجرای برنامه های آموزشی و بکار گیری روش های صحیح در تهیه مواد غذایی برای کارکنان این مراکز ضروری است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جاهدخانیکی، غلامرضا، صفایی، پیام، باریک گوگجلو، رحمان، و مهاجر، افسانه. (1396). بررسی میزان پراکسید هیدروژن موجود در روغن های مصرفی واحدهای فست فود تهران. سلامت و محیط زیست، 10(4 )، 501-510. SID. https://sid.ir/paper/146100/fa

Vancouver: کپی

جاهدخانیکی غلامرضا، صفایی پیام، باریک گوگجلو رحمان، مهاجر افسانه. بررسی میزان پراکسید هیدروژن موجود در روغن های مصرفی واحدهای فست فود تهران. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1396؛10(4 ):501-510. Available from: https://sid.ir/paper/146100/fa

IEEE: کپی

غلامرضا جاهدخانیکی، پیام صفایی، رحمان باریک گوگجلو، و افسانه مهاجر، “بررسی میزان پراکسید هیدروژن موجود در روغن های مصرفی واحدهای فست فود تهران،” سلامت و محیط زیست، vol. 10، no. 4 ، pp. 501–510، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146100/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا