مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,290
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر اسانس پونه کوهی و عصاره اتانولی بره موم بر ویژگی های ضد باکتریایی و برخی ویژگی های فیزیکی فیلم های زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 122

چکیده

 زمینه و هدف: ترکیبات ضد میکروبی طبیعی دارای ظرفیت ارزشمندی برای استفاده در انواع مواد غذایی جهت مقابله با میکروارگانیسم های بیماری زا و عامل فساد هستند. اهداف این مطالعه شامل تولید فیلم های زیست تخریب پذیر به کمک ترکیب پلی لاکتیک اسید با غلظت های مختلف اسانس پونه کوهی و یا عصاره اتانولی بره موم و بررسی ویژگی های فیزیکی و ضدمیکروبی فیلم های حاصل بودند. روش بررسی: فیلم های فعال بر پایه پلی لاکتیک اسید به کمک روش قالب گیری تولید شدند و ضخامت و مهمترین پارامتر های رنگی آنها به ترتیب به کمک میکرومتر دیجیتال و دستگاه رنگ سنج اندازه گیری شدند. در ادامه اثرات ضد باکتریایی فیلم های حاصل علیه چهار باکتری بیماری زای رایج غذازاد شامل استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیا کلی, ویبریو پاراهمولیتیکوس و لیستریا مونوسایتوژنز, بوسیله روش انتشار دیسک مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها : نتایج ارزیابی های فیزیکی نشان دادند که اولا با اضافه شدن غلظت های مختلف دو ماده فعال, غالبا ضخامت فیلم های حاصل بصورت معنی داری افزایش یافت (p<0.05), و ثانیا, حضور این ترکیبات در ساختار فیلم ها همزمان باعث کاهش روشنایی و افزایش میزان زردی و قرمزی فیلم ها شد. هیچ یک از فیلم های پلی لاکتیک اسید خالص و یا حاوی عصاره بره موم, اثر ضد میکروبی به جای نگذاشتند, اما تمامی فیلم های حاوی درصد های بالاتر اسانس پونه کوهی (5 و 10 درصد) به صورت وابسته به غلظت علیه هر 4 سویه باکتریایی موثر بودند, و این اثرات در رابطه با باکتری های گرم مثبت شدیدتر ثبت شد. بیشترین هاله عدم رشد هم در مورد فیلم شماره حاوی 10 درصد اسانس و 2 درصد بره موم ثبت شد که مقادیر آن به ترتیب 56.66, 45.46, 17.91 و 17.65 mm در مورد استافیلوکوکوس اورئوس, لیستریا مونوسایتوژنز, ویبریو پاراهمولیتیکوس و اشرشیا کلی بودند. نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه, حضور عصاره اتانولی بره موم به تنهایی در فرمولاسیون اولیه فیلم های پلی لاکتیک اسید علیه چهار پاتوژن غذازاد مورد مطالعه تاثیرگذار نبوده, در حالی که اضافه شدن این ترکیب به فیلم های حاوی اسانس پونه کوهی موجب افزایش ویژگی های موثر ضد باکتریایی فیلم های حاصل شد. در نتیجه, استفاده همزمان از این دو ترکیب در ساختار فیلم های آبگریز مانند فیلم پلی لاکتیک اسید برای تولید فیلم های فعال بسته بندی مواد غذایی توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میثاقی، علی، سعیدی، معصومه، نوری، نگین، و رضایی گلستانی، محمدرضا. (1397). مطالعه تاثیر اسانس پونه کوهی و عصاره اتانولی بره موم بر ویژگی های ضد باکتریایی و برخی ویژگی های فیزیکی فیلم های زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید. سلامت و محیط زیست، 11(1 )، 111-122. SID. https://sid.ir/paper/146138/fa

    Vancouver: کپی

    میثاقی علی، سعیدی معصومه، نوری نگین، رضایی گلستانی محمدرضا. مطالعه تاثیر اسانس پونه کوهی و عصاره اتانولی بره موم بر ویژگی های ضد باکتریایی و برخی ویژگی های فیزیکی فیلم های زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1397؛11(1 ):111-122. Available from: https://sid.ir/paper/146138/fa

    IEEE: کپی

    علی میثاقی، معصومه سعیدی، نگین نوری، و محمدرضا رضایی گلستانی، “مطالعه تاثیر اسانس پونه کوهی و عصاره اتانولی بره موم بر ویژگی های ضد باکتریایی و برخی ویژگی های فیزیکی فیلم های زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید،” سلامت و محیط زیست، vol. 11، no. 1 ، pp. 111–122، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/146138/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button