Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,033
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ های میکوریزا و کود زیستی بیوفسفر بر شاخص های رشد، عملکرد، اجزاء عملکرد و ترکیبات اسانس زیره سبز (.Cuminum cyminum L)

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 90

چکیده

 مقدمه: دستیابی به تولید بهینه گیاهان دارویی همراه با پایبندی علمی به اصول کشاورزی پایدار از اهمیت بالایی برخوردار است.هدف: بررسی اثر قارچ های مختلف میکوریزا و کود زیستی بیوفسفر بر خصوصیات مرفولوژیکی, عملکرد, اجزاء عملکرد و کمیت و کیفیت اسانس زیره سبز.روش بررسی: این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در مزرعه تحقیقاتی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل تلقیح با سه گونه مختلف از قارچ های میکوریزا (Glomus mosseae, Glomus interradices, Glomus hoi و عدم تلقیح به عنوان شاهد) و کاربرد بیوفسفر (تلقیح بذر, تلقیح بذر + محلول پاشی و عدم استفاده به عنوان شاهد) بود.نتایج: نتایج نشان داد اعمال تیمارهای آزمایشی موجب افزایش معنی دار (P<0.01) صفات ارتفاع بوته, قطر سایه انداز, تعداد ساقه های جانبی و تعداد چتر در بوته, چترک در چتر, دانه در چتر, دانه در بوته, وزن هزار دانه, عملکرد دانه و درصد اسانس در مقایسه با شاهد شد. بیشترین میزان صفات ارتفاع بوته, قطر سایه انداز, تعداد ساقه های جانبی, چتر در بوته و درصد اسانس از تیمار G. interradices حاصل شد. همچنین, بیشترین درصد و عملکرد اسانس از تیمار G. interradices و بیشترین درصد ترکیبات اصلی اسانس (کومین آلدهید, پارامنتا-1 و 4-دین-7-ال, گاما ترپینن, گاما ترپینن-7-ال, بتاپینن, پاراسیمن و میرسن) از تلقیح دو گونه G. mosseae و G. hoi حاصل شد.نتیجه گیری: در مجموع و مطابق با اثرات متقابل, کاربرد هم زمان G. interradices و محلول پاشی بیوفسفر بیشترین میزان درصد و عملکرد اسانس را در گیاه زیره سبز تولید نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حقیرابراهیم آبادی، آرزو، حاتمی، مهرناز، کریم زاده اصل، خلیل، و قربان پور، منصور. (1397). اثر قارچ های میکوریزا و کود زیستی بیوفسفر بر شاخص های رشد, عملکرد, اجزاء عملکرد و ترکیبات اسانس زیره سبز (.Cuminum cyminum L). گیاهان دارویی، 17 (دوره دوم)(66 )، 74-90. SID. https://sid.ir/paper/15213/fa

    Vancouver: کپی

    حقیرابراهیم آبادی آرزو، حاتمی مهرناز، کریم زاده اصل خلیل، قربان پور منصور. اثر قارچ های میکوریزا و کود زیستی بیوفسفر بر شاخص های رشد, عملکرد, اجزاء عملکرد و ترکیبات اسانس زیره سبز (.Cuminum cyminum L). گیاهان دارویی[Internet]. 1397؛17 (دوره دوم)(66 ):74-90. Available from: https://sid.ir/paper/15213/fa

    IEEE: کپی

    آرزو حقیرابراهیم آبادی، مهرناز حاتمی، خلیل کریم زاده اصل، و منصور قربان پور، “اثر قارچ های میکوریزا و کود زیستی بیوفسفر بر شاخص های رشد, عملکرد, اجزاء عملکرد و ترکیبات اسانس زیره سبز (.Cuminum cyminum L)،” گیاهان دارویی، vol. 17 (دوره دوم)، no. 66 ، pp. 74–90، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15213/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا