مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,911
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

626
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی مواد تشکیل دهنده و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه .Salvia multicaulis Vahl

صفحات

 صفحه شروع 111 | صفحه پایان 117

چکیده

 مقدمه: Salvia multicaulis گیاهی است علفی و پایا متعلق به تیره نعناع که در مناطق وسیعی از خاورمیانه از جمله ایران به صورت وحشی می روید. این گیاه در این مناطق به عنوان ادویه و یا چای مورد استفاده قرار می گیرد.هدف: شناسایی مواد تشکیل دهنده اسانس و بررسی اثرات آنتی اکسیدانی گیاه Salvia multicaulis رشد یافته در استان لرستان و مقایسه آن با نتایج به دست آمده از مناطق دیگر.روش بررسی: بخش های هوایی این گیاه در مرحله گلدهی از ارتفاعات شمال شهرستان بروجرد واقع در استان لرستان جمع آوری شد و پس از خشک شدن در سایه با روش تقطیر با آب (Hydrodistillation) مورد اسانس گیری قرار گرفت ( بازده اسانس 0.3 درصد بود). اسانس به دست آمده به وسیله دستگاه GC و GC/MS آنالیز شد. نمونه های اسانس و عصاره متانولی جهت بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی احتمالی با روش های DPPH و بتا کاروتن - لینولئیک اسید مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایج: نتایج این تحقیق منجر به شناسایی 42 ترکیب در روغن اسانسی این گیاه شد که 90.96 درصد از کل اسانس را شامل می شود. بورنئول (17.16 درصد), بورنیل استات (18.58 درصد), کامفور (13.75 درصد), بتا - کاریوفیلن (5.87) و کامفن (5.62 درصد) ترکیب های اصلی روغن اسانسی این گونه را تشکیل می دهند. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه نیز نشان داد که اسانس و عصاره متانولی آن دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بوده اما اثر عصاره متانولی گیاه در حذف رادیکال های آزاد از اسانس بیشتر است.نتیجه گیری: آنتی اکسیدان ها به عنوان جمع آوری کننده رادیکال های آزاد عمل نموده و از پراکسیداسیون لیپید ها و فرآیندهای دیگری که به وسیله رادیکال های آزاد صورت می گیرد, ممانعت به عمل می آورند. آنتی اکسیدان ها قادر هستند تا بدن انسان و غذاهای فرآوری شده را از آسیب های اکسیداتیوی که به رادیکال های آزاد نسبت داده می شوند, محافظت نمایند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، حمزه. (1390). شناسایی مواد تشکیل ‌دهنده و بررسی اثرات آنتی ‌اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه .Salvia multicaulis Vahl . گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 8)، 111-117. SID. https://sid.ir/paper/15477/fa

    Vancouver: کپی

    امیری حمزه. شناسایی مواد تشکیل ‌دهنده و بررسی اثرات آنتی ‌اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه .Salvia multicaulis Vahl . گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛11(ویژه نامه 8):111-117. Available from: https://sid.ir/paper/15477/fa

    IEEE: کپی

    حمزه امیری، “شناسایی مواد تشکیل ‌دهنده و بررسی اثرات آنتی ‌اکسیدانی اسانس و عصاره متانولی گیاه .Salvia multicaulis Vahl ،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 8، pp. 111–117، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15477/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button