مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,050
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,347
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیبات اسانس هفت گونه آویشن و مقایسه خاصیت ضد اکسیدانی آنها

صفحات

 صفحه شروع 134 | صفحه پایان 140

چکیده

 مقدمه: گیاه آویشن یکی از جنس های خانواده نعناع است که در زیر خانواده پونه سای قرار دارد. این گیاه به عنوان ضدعفونی کننده, ضد اسپاسم و ضدسرفه شناخته شده است. اسانس آویشن نیز دارای خواص زیادی است که یکی از خواص آن, فعالیت ضد اکسیدانی است.هدف: هدف از این مطالعه, بررسی ترکیبات اسانس 7 گونه مختلف آویشن و مقایسه خواص ضد اکسیدانی آنها است. در این مطالعه اسانس اندام هوایی 7 گونه آویشن از زیستگاه های مختلف جمع آوری و خشک شدند.روش بررسی: استخراج اسانس با استفاده از دستگاه کلونجر طبق فارماکوپه بریتانیا به مدت 4 ساعت انجام شد. اسانس های استخراج شده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد آنالیز قرار گرفتند.نتایج: ترکیب های شیمیایی با درصدهای متفاوت در اسانس شناسایی شدند. ترکیب اصلی در اسانس آویشن دنایی (Thymus daenensis) و آویشن باغی (Thymus vulgaris) تیمول است که به ترتیب مقادیر 43.8 و 45.1 درصد می باشد. در حالی که ترکیب غالب در آویشن کرک آلود (eriocalyx Thymus) ژرانیول (61.8 درصد), آویشن آذربایجانی (Thymus migricus) لینالول (41.8 درصد), آویشن واقعی (Thymus serpylum) پاراسیمن (23.8 درصد), آویشن شیرازی (Zataria multiflora) کارواکرول (57.7 درصد) و آویشن کوهی (Thymus kotschyanus) پولگون (37.2 درصد) می باشد. فعالیت ضد اکسیدانی نیز با استفاده از روش به دام اندازی رادیکال های 2, 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH), اندازه گیری شد.نتیجه گیری: خواص ضد اکسیدانی آویشن باغی, دنایی و شیرازی به ترتیب از دیگر اسانس ها بیشتر بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مهران، مهدی، حسینی، حسین، حاتمی، علیرضا، تقی زاده، محسن، و صفایی، علیرضا. (1395). بررسی ترکیبات اسانس هفت گونه آویشن و مقایسه خاصیت ضد اکسیدانی آنها. گیاهان دارویی، 15(58)، 134-140. SID. https://sid.ir/paper/15502/fa

Vancouver: کپی

مهران مهدی، حسینی حسین، حاتمی علیرضا، تقی زاده محسن، صفایی علیرضا. بررسی ترکیبات اسانس هفت گونه آویشن و مقایسه خاصیت ضد اکسیدانی آنها. گیاهان دارویی[Internet]. 1395؛15(58):134-140. Available from: https://sid.ir/paper/15502/fa

IEEE: کپی

مهدی مهران، حسین حسینی، علیرضا حاتمی، محسن تقی زاده، و علیرضا صفایی، “بررسی ترکیبات اسانس هفت گونه آویشن و مقایسه خاصیت ضد اکسیدانی آنها،” گیاهان دارویی، vol. 15، no. 58، pp. 134–140، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15502/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button