مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,097
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 116

چکیده

 مقدمه: با وجود پیشرفت های صورت گرفته در بهداشت کشتارگاه و تکنیک های تولید مواد غذایی, ایمنی مواد غذایی یک موضوع مهم بهداشت عمومی محسوب می شود. از طرف دیگر سازمان بهداشت جهانی اخیرا برای کاهش وقوع بیماری های قلبی - عروقی, کاهش مصرف نمک در سطح جهانی را مطرح نمودند. در صورتی که میزان نمک در غذاهای فرآیند شده کاهش یابد برای سالم نگهداشتن مواد غذایی احتمالا به افزودنی های دیگری نیاز خواهد بود. اسانس های گیاهی احتمالا یکی از افزودنی های طبیعی است که می توان به عنوان افزودنی های ضد باکتری استفاده کرد.هدف: بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی رشد سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی بود.روش بررسی: ابتدا اسانس این گیاه با دستگاه GC/MS تجزیه و اجزای شیمیایی عمده آن شناسایی شد. فعالیت ضد باکتریایی اسانس بر روی رشد باکتری سالمونلاتیفی موریوم در سوپ جو تجارتی متاثر از غلظت های مختلف (صفر, 0.005, 0.015 و 0.03 در صد) آویشن شیرازی در دو درجه حرارت 8 و 25 درجه سانتی گراد در مدت 21 روز بررسی شد.نتایج: فعالیت ضد باکتریایی اسانس آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم معنی دار (P<0.001) و ضریب همبستگی غلظت اسانس با لگاریتم تعداد باکتری مورد مطالعه برابر با -0.402 بود.نتیجه گیری: اسانس گیاه آویشن شیرازی احتمالا قادر است به عنوان یک نگهدارنده مناسب علیه بعضی باکتری های پاتوژن غذایی در برخی از مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

موسوی، میرحسن، آخوندزاده بستی، افشین، میثاقی، علی، جباری خامنه، حسین، کریم، گیتی، و زهرایی صالحی، محمدتقی. (1389). بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی. گیاهان دارویی، 9(34)، 109-116. SID. https://sid.ir/paper/15711/fa

Vancouver: کپی

موسوی میرحسن، آخوندزاده بستی افشین، میثاقی علی، جباری خامنه حسین، کریم گیتی، زهرایی صالحی محمدتقی. بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی. گیاهان دارویی[Internet]. 1389؛9(34):109-116. Available from: https://sid.ir/paper/15711/fa

IEEE: کپی

میرحسن موسوی، افشین آخوندزاده بستی، علی میثاقی، حسین جباری خامنه، گیتی کریم، و محمدتقی زهرایی صالحی، “بررسی اثر اسانس گیاه آویشن شیرازی بر روی میزان رشد سالمونلا تیفی موریوم در سوپ جو تجارتی،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 34، pp. 109–116، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15711/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button