مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,883
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس و اثرات ضد باکتریایی گیاه Heptaptera anisoptera از خانواده چتریان

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 32

چکیده

 مقدمه: گیاه Heptaptera anisoptera (DC.) Turin از خانواده چتریان در نقاط مختلفی از کشور ما می روید. تاکنون چند ترکیب شیمیایی از این گیاه جداسازی و تعیین ساختار شده اند, اما تا آنجا که ما بررسی کرده ایم, تاکنون آنالیز اسانس این گیاه و بررسی اثر ضد باکتریایی آن گزارش نشده است.هدف: بررسی ترکیبات شیمیایی اسانس با دستگاه GC/MS و اثرات ضد باکتریایی گیاه Heptaptera anisoptera.روش بررسی: گیاه مورد نظر در بهار 1386 از منطقه طالقان - استان تهران جمع آوری و پس از شناسایی, اسانس آن به روش تقطیر با آب استخراج شد. نمونه اسانس پس از آبگیری, با دستگاه GC/MS مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت. روش شناسایی بر اساس مقایسه طیف های جرمی و ضرایب بازداری اجزاء با استانداردها بود. عصاره های متانولی, کلروفرمی و هگزانی این گیاه با اسباب سوکسله تهیه و اثر ضد باکتریایی رقت های مختلف این عصاره ها روی 10 باکتری گرم مثبت و منفی آزمایش شد.نتایج: 91.3 درصد اجزاء (شامل 10 ترکیب) در اسانس این گیاه شناسایی شد. مواد عمده آن عبارتند از: تیمول (48.8 درصد), 3- کارن (17.6 درصد), فیتول (7.9 درصد), متیل لینولنات (5.6 درصد) و متیل پالمیتات (4.7 درصد). هیچ یک از عصاره های مورد آزمایش در غلظت های تهیه شده روی هیچکدام از باکتری ها اثر نداشتند.نتیجه گیری: با آنکه تیمول ماده عمده اسانس برخی گیاهان مانند انواع آویشن و نیز گیاه زنیان است, گیاهان دیگر مانند نمونه مورد بررسی نیز حاوی ماده عمده تیمول می باشند و در صورت لزوم می توان از این اسانس استفاده کرد. در انواع آویشن علاوه بر تیمول, ایزومر آن, کارواکرول هم وجود دارد ولی در گیاه مورد پژوهش کارواکرول شناسایی نشد. مانند سایر اسانس ها, در اسانس مورد تحقیق در این مقاله, مونوترپنوئیدها اجزای اصلی و عمده را تشکیل می دادند. به خاطر استعمال زمان زیاد (حدود سه ساعت) جهت استخراج اسانس, اجزای غیرترپنی نیز در اسانس وارد و شناسایی شدند (مواد دی ترپنی, استرها و اسید چرب). علی رغم این انتظار که گیاهان ظاهرا اثر ضدباکتری دارند, هیچ عصاره ای از گیاه H. anisoptera, در هیچ یک از چهار مدل آزمایشی استفاده شده, اثر ضدباکتریایی واضحی نشان نداد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نیک آور، بهمن، مجاب، فراز، راهرو، نسرین، سیدمدنی، سارا، کمالی نژاد، محمد، و مهرگان، هادی. (1390). بررسی مواد تشکیل ‌دهنده اسانس و اثرات ضد‌باکتریایی گیاه Heptaptera anisoptera از خانواده چتریان. گیاهان دارویی، 10(40)، 26-32. SID. https://sid.ir/paper/15787/fa

    Vancouver: کپی

    نیک آور بهمن، مجاب فراز، راهرو نسرین، سیدمدنی سارا، کمالی نژاد محمد، مهرگان هادی. بررسی مواد تشکیل ‌دهنده اسانس و اثرات ضد‌باکتریایی گیاه Heptaptera anisoptera از خانواده چتریان. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛10(40):26-32. Available from: https://sid.ir/paper/15787/fa

    IEEE: کپی

    بهمن نیک آور، فراز مجاب، نسرین راهرو، سارا سیدمدنی، محمد کمالی نژاد، و هادی مهرگان، “بررسی مواد تشکیل ‌دهنده اسانس و اثرات ضد‌باکتریایی گیاه Heptaptera anisoptera از خانواده چتریان،” گیاهان دارویی، vol. 10، no. 40، pp. 26–32، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15787/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button